thegreatestshowmanbd

THE GREATEST SHOWMAN
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Michael Gracey
Käsikirjoitus: Jenny Bicks, Bill Condon
Tuotanto: Laurence Mark, Peter Chernin, Jenno Toppoing
Pääosissa: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson

1 tunti 45 minuuttia

The Greatest Showman on nimeään myöden yritys tuoda sirkusmaailma valkokankaalle spektaakkeliksi samaan tyyliin kuin se oli Cecil B. DeMillen Suuressa maailmansirkuksessa (1952) ja esimerkiksi myös Henry Hathawayn Areenan hurjapäissä (1964). Yksi elokuvan vastaavista tuottajista on James Mangold ja käsikirjoittajana Bill Condon, mutta silti ohjauksesta vastaa ensikertalainen Michael Gracey, jonka aiempi kokemus rajoittuu musiikkivideoihin. Se näkyy, sillä The Greatest Showman on parhaimmillaankin vain 105-minuuttinen musiikkivideo.

Jenny Bicksin ja Condonin kynäilemä The Greatest Showman pohjautuu löyhästi yhdysvaltalaisen sirkustirehtööri P. T. Barnesin elämään. Hugh Jackman näyttelee 1800-luvun lopun Yhdysvalloissa elävää köyhää räätälin poikaa, joka hurmaa itselleen rikkaan talon tyttären (Michelle Williams) vaimokseen ja lastensa äidiksi. Vuosikymmentenkään yrityksen jälkeen Barnes ei ole onnistunut hankkimaan perhelleen sellaista elintasoa, josta hän haaveilee: Barnesille rikkaus on rakkautta rakkaampaa, halu näyttää ja menestyä on niin suuri. Tästä lähtökohdasta voisi vielä saadakin hyvän elokuvan, mutta ei sille tielle ole lähdetty.

The Greatest Showman on ahdettu täyteen laulu- ja tanssinumeroita, jotka keskeyttävät olemattoman tarinan kerronnan. Visuaalisesti elokuva on epätasapainoinen: kuvaajana on mainio Seamus McGarvey (Sovitus, Yön eläimet, Anna Karenina), mutta kehnojen CGI-kuvien määrä on valtava ja fyysiset lavasteet halpoja kuin Ikeassa kuvattu BBC:n draamadokumentti. Sen lisäksi ohjaajalla ei ole minkäänlaista kykyä hallita pitkää elokuvaa ja tuoda eloa käsikirjoitukseen, josta tuskin kukaan muukaan olisi sellaisenaan saanut ihmeitä aikaan. Nyt, tällaisenaan, The Greatest Showman on äärimmäisen siirappinen sikermä 2010-luvun pop-lauluja 1800-luvun miljöössä. Harmi, sillä kaiken taustalla on ilmeisen kunnianhimoinen ja vilpitön idea tehdä 1800-luvun show-bisneksestä varsinainen spektaakkeli.

1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Dokumentteja ym.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 7.1
Kuva: 2,40:1
Levyjä: 1

7u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  kuvio kylla

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat