pariisisaaodottaadvd

PARIS CAN WAIT / BONJOUR ANNE
Yhdysvallat, Japani 2016

Ohjaus: Eleanor Coppola
Käsikirjoitus: Eleanor Coppola
Tuotanto: Eleanor Coppola, Fred Roos
Pääosissa: Diane Lane, Arnaud Viad, Alec Baldwin

1 tunti 29 minuuttia

Dokumentaristi Eleanor Coppola debytoi pitkän elokuvan ohjaajana vähän ennen 80-vuotispäiviään. Kuudella Oscarilla palkitun Francis Ford Coppolan vaimo on tunnettu aiemmin miehensä Ilmestyskirja. Nyt -elokuvan tuotantoa kuvaavan dokumentin yhtenä tekijänä. Ensimmäisen näytelmäelokuvan perusteella rouva Coppolan lahjat ovat nimenomaan dokumenttien puolella.

Coppolan itsensä käsikirjoittama Pariisi saa odottaa on sellainen elokuva, jonka tekijä ja roolihahmot ovat yhtä pihalla todellisuudesta ja normaalin ihmisen elämästä. Diane Lanen näyttelemä Anne on ainoan lapsensa aikuistuttua aina elokuvatuottajamiehensä (Alec Baldwin) mukana tämän työmatkoilla. Nyt pariskunta kiertää Eurooppaa, mutta mies joutuu lähtemään Pariisin sijaan Budapestiin. Anne päättää lähteä suoraan Pariisiin, mutta saa yllätyksekseen kuljettajakseen hyvin ranskalaisen Jacques’n (Arnaud Viad).

Jacques tietää paljon ruoasta ja viinistä, eikä oikeastaan mistään muusta. Anne puolestaan on selvästi elänyt vain miehensä rinnalla ja lapsen aikuistuttua hänellä ei enää olekaan mitään virkaa. Sitä tyhjiötä hän yrittää täyttää harrastamalla valokuvausta, mikä näyttää lähinnä naurettavalta, kun muka intohimoisella ja äveriäällä valokuvaajalla on halpa pokkarikamera, jolla hän räpsii automaattiasetusten avulla kuvia.

Coppola on yrittänyt tehdä hyvän mielen elokuvan, joka kuvaa tuttua paikkaa monien naisten elämässä. Sen sijaan hän on tehnyt tyhjänpäiväisen haahuilun, jossa ei ole juuri mitään sisältöä ja visuaalisestikin elokuva on hyvin köyhä.

2tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (1.851)
Levyjä: 1

su

dvd

Ensi-illat

Perjantai 28.2.

erityisetjuliste eramaankutsujuliste

theinvisiblemanjuliste sonicthemoviejuliste

uskomatonluolapelastusjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elamaakuolemanjalkeenjuliste aikajonkasainjuliste2 nakemiinneuvostoliittojuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja