geostormbd

GEOSTORM
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Dean Devlin
Käsikirjoitus: Dean Devlin, Paul Guyot
Tuotanto: Dean Devlin, David Ellison, Dana Goldberg
Pääosissa: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish

1 tunti 48 minuuttia

Dean Devlinillä on oma tärkeä roolinsa suurten erikoistehoste- ja katastrofielokuvien kehityksessä. Devlin käsikirjoitti Täydellisen sotilaan (1992), Tähtiportin (1994), Godzillan (1998) ja ennen kaikkea Independence Day – maailmojen sodan (1996), jotka hänen entinen yhteistyökumppaninsa Roland Emmerich ohjasi. Nyt Devlin itse debytoi elokuvaohjaajana, milläpä muullakaan kuin katastrofielokuvalla.

Geostormissa Gerard Butler näyttelee suorapuheista keksijää, joka on viimeisen luonnonkatastrofin jälkeen kyhännyt maapalloa suojelevan sääjärjestelmän. Miehen möläytykset saattavat yhtiön huonoon valoon, ja niinpä hän saa potkut pikkuveljeltään (Jim Sturgess). Keksijäpoika muuttaa kauas suurkaupungin vilskeestä viettääkseen aikaansa tyttärensä, lava-autonsa, koiransa ja oluttölkkinsä kanssa, mutta kun terroristit uhkaavat käyttää sääjärjestelmää pahantekoon, hän joutuu palaamaan veljensä avuksi ja pelastamaan maailman tai ainakin ilman.

Butlerin ja Sturgessin lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Abbie Cornish, Ed Harris ja Andy Garcia. Kaikkien heidän roolit ovat niin mitäänsanomattomia, ettei niistä kannata mitään sanoakaan.

120:llä miljoonalla dollarilla tuotettu Geostorm on budjettiinsa nähden melko vaatimattoman näköinen teos. Devlinillä ei näytä olevan mainittavia lahjoja elokuvaohjaajana ja käsikirjoittajanakin vain tietyssä lajityypissä, jonka kliseet olivat polttoaineena jo Devlinin aiemmissa katastrofielokuvissa. Geostorm on katastrofielokuva, jonka keskiössä on hyvin lapsellisesti kerrottu tarina veljesrakkaudesta. Mikään osa-alue elokuvassa ei herätä minkäänlaisia tunteita, ei ainakaan sellaisia, mitä tekijät haluaisivat. Lopputuloksesta näkee, että sen tekijätkään eivät itse ole uskoneet elokuvaansa.

1tahtea


LISÄMATERIAALI:

Kolme dokumenttia elokuvan teosta.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Warner Bros.
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (2.40:1)
Levyjä: 1

12u

dvdblu ray

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat