paskalakitpyorillabd

CHIPS
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Dax Shepard
Käsikirjoitus: Dax Shepard
Tuotanto: Andrew Panay, Ravi Mehta
Pääosissa: Dax Shepard, Michael Peña, Rosa Salazar

1 tunti 40 minuuttia

Vuosina 1977–1983 Yhdysvalloissa pyörineeseen CHiPs-nimiseen poliisisarjaan hyvin löyhästi pohjautuva Paskalakit pyörillä on suomenkielisen nimensä veroinen elokuva: täynnä paskaa huumoria, joka katsojan mielentilasta riippuen joko viihdyttää ja melkein huvittaa tai ainoastaan ärsyttää.

Michael Peñan näyttelemä FBI-agentti Ponch on erikoistunut soluttautumiseen. Nyt tutkittava tapaus vie hänet Kalifornian liikennepoliisiin, missä hänen on löydettävä korruptoituneet kytät, jotka tehtailevat arvokuljetusryöstöjä. Salanimen saava Ponch saa parikseen poliisilaitoksen historian vanhimman keltanokan, Jonin (Dax Shepard). Entinen kilpamoottoripyöräilijä on menettänyt maineensa, rahansa ja vaimonsa (Kristen Bell). Nyt hän on ryhtynyt poliisiksi voidakseen ajella moottoripyörällä työkseen. Yli-innokas Jon on ihmisenä Ponchin vastakohta, mutta ennen pitkää masentunut, titaaniosien kasassa pitämä Jon ja seksiaddikti Ponch löytävät yhteisen sävelen.

Paskalakit pyörillä on Samaa sukua -televisiosarjassa ja viimeisen parinkymmenen vuoden aikana useissa komediaelokuvissa näytelleen Dax Shepardin kolmas oma ohjaustyö. Edellisen, Hit & Runin (2012), tapaan se on rakennettu kuluneiden ja kaikkea muuta kuin nerokkaiden vitsien varaan. Molemmat filmit on erittäin helppo unohtaa ja vieläpä nopeasti, osittain jo kesken elokuvan katselun.

Itse käsikirjoituksenkin laatinut Shepard repii huumoria seksistä ja ihmisen alaruumiin eri osa-alueista laihoin tuloksin. Shepardin ja Penãn rento, konstailematon ote rooleihinsa viehättää. Elokuvan tekijöiden aito halu vain tarjota viihdettä välittyy väkisinkin. Vaikka lopputulosta on hyvin helppo pitää huonona elokuvana ja kehnona komediana, paremman komedian puutteessa oikeassa mielentilassa ja mahdollisimman myöhäiseen kellonaikaan sekin toimii.

2tahtea

 
LISÄMATERIAALI:

Poistettuja kohtauksia ja muutamia dokumentteja elokuvan teosta.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Warner Bros.
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (1.85:1)
Levyjä: 1

16u

dvd blu ray

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja