thebelkoexperimentbd

THE BELKO EXPERIMENT
Yhdysvallat, Kolumbia 2016

Ohjaus: Greg McLean
Käsikirjoitus: James Gunn
Tuotanto: James Gunn, Peter Safran
Pääosissa: John Gallagher Jr., Tony Goldwyn, Aria Arjona

1 tunti 29 minuuttia

Guardians of the Galaxy- ja Super-elokuvat ohjanneen James Gunnin käsikirjoittama ja tuottama The Belko Experiment on mainiosti kertakatseluun kelpaava eksploitaatioelokuva, johon on yritetty väkisin ympätä jonkinlainen sanoma ja viesti maailman ja ihmisen mielettömyydestä.

Kolumbiaan sijoittuvassa elokuvassa Belko-niminen yhtiö on palkannut yli 70 ulkomaalaista, pääosin yhdysvaltalaista työntekijää. Samana päivänä, kun firman uusi työntekijä Dany (Melonie Diaz) aloittaa työnsä, työpäivä keskeytyy keskusradiosta kuuluvaan tiedotukseen: seuraavan puolen tunnin aikana kahden työntekijän on kuoltava. Samalla talon turvajärjestelmät pitävät huolen siitä, ettei kukaan pääse talosta ulos eikä taloon sisälle. Työntekijät eivät ota viestiä heti tosissaan, mutta pian he huomaavat, ettei kyse olekaan mistään julmasta pilasta.

The Belko Experimentin tarinan yksityiskohdat eivät kestä tarkempaa tarkastelua, mutta mikäli katsoja tyytyy pelkkään puolitoistatuntiseen aivottomaan väkivaltaviihteeseen, vastaa Greg McLeanin elokuva odotuksia. Wolf Creek -elokuvistaan tunnetun australialaisohjaajan viides elokuva on tiivistunnelmallinen, pienimuotoinen trilleri, jossa on runsaasti mustaa huumoria ja verta. Aiheensa puolesta se herättää paikoitellen voimakkaita tunteita: siinä tappaminen on välillä aidosti traagista katseltavaa, ei vain pelkkää eksploitaatiota ja viihdettä.

Pieni budjetti ei näy tuotantoarvoissa tai teknisessä toteutuksessa, mitkä molemmat ovat riittävän korkeaa tasoa. Sen sijaan vähäiset resurssit näkyvät näyttelijävalinnoissa: Tony Goldwyn ja Michael Rooker ovat elokuvan nimekkäimmät ja parhaimmat näyttelijät. Goldwyn tekeekin hienon yksiulotteisen roolisuorituksen antisankarina, joka näyttelijän tasokkuuden vuoksi kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin tarinan sankari (John Gallagher Jr.).

tahtitahtitahti3

 
LISÄMATERIAALI

Dokumentti elokuvan teosta, poistettuja kohtauksia, kuvagalleria ja trailereita.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: SF Studios, 2017
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.40:1)
  Levyjä: 1

18

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat