swingerbd

SWINGER
Tanska 2016

Ohjaus: Mikkel Munch-Fals
Käsikirjoitus: Mikkel Munch-Fals
Tuotanto: Emilie Lebech Kaae, Stine Melgaard Matsen, ym.
Pääosissa: Martin Buch, Birthe Neumann, Lisbeth Wulff

1 tunti 39 minuuttia

Ohjaaja-käsikirjoittaja Mikkel Munch-Falsin esikoiselokuvan Nothing's All Badin (2010) tavoin myös hänen toinen elokuvansa käsittelee seksiä. Swingerissä jo toisilleen tutuiksi tulleet pariskunnat lähtevät säännöllisin väliajoin yhteisen tuttavapariskunnan luokse rentoutumaan ja harrastamaan parinvaihtoa. Keski-ikäisillä ihmisillä on kullakin omat ongelmansa ja pitkät avioliitot rakoilevat.

Kaukolämpösopimuksia myyvä Adam (Martin Buch) on kyllästynyt elämäänsä ja vaimoonsa (Mille Dinesen). Tämänkertaiseen parinvaihtoviikonloppuun osallistuu uusi nuoripari, kolmikymppiset Tommy (George Katt) ja maahanmuuttajataustainen Patricia (Natalie Madueño). Tommy on naiivi taiteilijasielu, Patricia temperamenttisempi ja tähtää akateemiseen koulutukseen. Kaikki parinvaihtoringin miehet kiinnostuvat tummasta Patriciasta, mutta vain Adam rakastuu välittömästi ja korviaan myöten. Ikäerokaan ei Adamia mietitytä, kuten ei sekään, että molemmat sattuvat tosiaan olemaan parinvaihtajia.

Swingerissä kyllä harrastetaan seksiä useampaankin otteeseen ja vieläpä orgioita, mutta strategiset paikat pysyvät pitkälti piilossa. Paljastelun sijaan Munch-Fals käsittelee seksiä ja rakkautta ja niiden eroja verbaalisesti ja draaman avulla. Pystyynkuolleen Adamin mielenmaisema asettaa yllätyksettömälle elokuvalle verkkaisen tunnelman. Hyvin näytellystä elokuvasta löytyy kyllä erikoisiakin hetkiä ja hauskaa mustaa huumoria, mutta ei se lopulta toimi erityisen hyvin sen enempää draamana kuin komedianakaan. Draamaksi se on liian yllätyksetön ja epätavallisesta tapahtumapaikastaan huolimatta käsittelee tuttuja kysymyksiä tuttuun tapaan, komediaksi taasen siinä on yksinkertaisesti liian vähän huumoria. Adamin kaltaisessa elämäntilanteessa olevalle Swinger tarjonnee enemmän.

tahtitahtitahtitahti2tahti2


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios, 2017
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1, DD 5.1
Kuva: 16:9 (2.35:1)
Levyjä: 1

16

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat