buryingtheexbd

BURYING THE EX
Yhdysvallat 2014

Ohjaus: Joe Dante
Käsikirjoitus: Alan Trezza
Tuotanto: Alan Trezza, David Johnson, Frankie Lindqvist, ym.
Pääosissa: Anton Yelchin, Ashley Greene, Alexandra Daddario

1 tunti 29 minuuttia

Marraskuussa 70 vuotta täyttävän veteraaniohjaaja Joe Danten kaksi viimeisintä elokuvaa ovat olleet hänelle tuttua lajityyppiä: kauhukomedioita. The Hole (2009) ja Burying the Ex (2014) ovat molemmat pienen budjetin independent-tuotantoja, jotka tulivat Suomessa suoraan tallennelevitykseen. Kaukana ovat Danten Gremlins – riiviöt -elokuvien ajat ja yli 100 000 katsojan yleisöt.

Käsikirjoittaja Alan Trezzan omaan lyhytelokuvaan pohjautuva Burying the Ex lainaa häpeilemättä Danten Gremlins-klassikolta. Anton Yelchinin näyttelemä Max ja Ashley Greenen Evelyn muodostavat onnellisen nuoren pariskunnan, joskin onni alkaa rakoilla yhteenmuuton jälkeen. Max huomaa Evelynin olevan sairaalloisen mustasukkainen ja omistushaluinen, melkeinpä jo mielisairas psykopaattikin. Kauhukaupassa työskentelevä Max tulee lemmiskellessä luvanneeksi pysyvänsä yhdessä Evelynin kanssa ikuisesti. Lupauksen kuulee kauppaan päätynyt salaperäinen pirupatsas, joka toteuttaa toiveen. Kun Evelyn kuolee, palaa tyttö kuolleista estämään Maxin uuden suhteen samanhenkiseen mukavaan tyttöön (Alexandra Daddario).

Gremlinsin aasialaismiehen pitämä mystinen antiikkiliike on muuttunut Burying the Exässä hiljaiseksi kauhuelokuviin liittyvää tavaraa myyväksi moderniksi putiikiksi. Siinä missä Gremlinsissä pikku otuksilla oli merkittävä osa, tässä elokuvassa Maxille tilaamatta saapunut patsas nähdään vain kahdesti. Missään vaiheessa Max ei ala miettiä, mistä patsas on hänelle oikein voinut tulla ja miksi.

Yleensä hyvän vaikutuksen tehnyt Yelchin on tällä kertaa varsin väritön. Se saa Ashley Greenen värikkään roolisuorituksen näyttämään vieläkin paremmalta. Itse elokuva taasen on kaiken vanhan kierrätystä. Sen vetovoima piilee kokeneen, joskin ajan hermolta pudonneen ohjaajan kyvyissä luoda elokuviinsa hieno tunnelma, suosia miellyttäviä päähenkilöitä ja pikkukaupungin seesteisyyttä. Burying the Ex on kuvattu alle kuukaudessa hyvin pienissä ympyröissä ja pienellä rahalla. Se näkyy lopputuloksessa kotikutoisuutena. Lukkarinrakkaus lajityyppiin ja tekijään saa ehkä näkemään lopputuloksen todellista paremmassa valossa.

tahtitahtitahtitahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Scanbox Entertainment
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.35:1)
  Levyjä: 1

16

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat