inariniemi skuokkanen
Inari Niemi Joulumaa-elokuvansa kuvauksissa. Kuva: Sami Kuokkanen / Helsinki-filmi Oy

Suomen elokuvasäätiö myönsi kesäkuun 3. päivän kokouksessaan tuotantotuen seitsemälle pitkälle näytelmäelokuvalle ja myös kolmelle kansainväliselle yhteistuotannolle, joissa Suomi on vähemmistötuottajamaana.

Klaus Härön ohjaama englanninkielinen My Sailor, My Love sai 690 000 euron tuotantotuen. Making Movies Oy:n Kaarle Ahon ja Kai Nordbergin tuottama elokuva on suomalais-irlantilaista yhteistuotantoa. Sama yhtiö tuottaa myös dokumentaristi Tonislav Hristovin ensimmäisen näytelmäelokuvan The Good Driver ja Saara Cantellin Sisarukset. Hristovin elokuva sai tuotantotukea 300 000 euroa ja Cantellin elokuva 550 000 euroa.

Teemu Nikki sai tuotantotuen peräti kahdelle elokuvalleen, joista Juice Leskisen lastenkirjaan pohjautuva Räkä ja Roiskis on samalla Nikin ensimmäinen suuremman budjetin teos. Se sai 850 000 euron tuotantotuen, kun taas Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia sai tukea vain 100 000 euroa. Molemmat elokuvat ovat It's Alive Films Oy:n Jani Pösön tuotantoa.

Käsikirjoittaja Mikko Myllylahden esikoisohjaus Metsurin tarina sai nyt 705 000 euron tuotantotuen. Tuotannosta vastaa Elokuvayhtiö Aamu Oy, jolle Myllylahti kirjoitti Juho Kuosmasen maailmanmainetta saaneen Hymyilevän miehen (2016). Pohjoissuomalaiseen kylään avattavan kaivoksen ympärillä tapahtuvan Metsurin tarinan tuottaa Jussi Rantamäki. Saman yhtiön hankkeista vähemmistöyhteistuotanto Franky Five Star sai nyt 135 000 euron tuotantotuen. Elokuvan ohjaa Birgit Möller.

Lucy Loves Drama Oy sai 640 000 euroa Vilja-Tuulia Huotarisen romaaniin pohjautuvaan elokuvaan Valoa valoa valoa, jonka Inari Niemi ohjaa ja hänen siskonsa Juuli Niemi käsikirjoittaa. Oskari Huttu tuottaa.

Aino Suni debytoi pitkän elokuvan ohjaajana A Girl's Room -elokuvalla, jonka tuotannosta vastaa Elokuvatuotantoyhtiö Made Oy:n Ilona Tolmunen. Elokuva on suomalaista vähemmistötuotantoa, ja se sai tukea 300 000 euroa.

Kansainvälinen yhteistuotanto on myös norjalaisen Ole Giæverin ohjaama Let the River Flow, jonka suomalainen osatuottaja on Bufo Oy. Misha Jaarin, Mark Lwoffin ja Maria Ekerhovdin tuottama elokuva sai 150 000 euron tuotantotuen.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 25.9.

theoutpostjul theoutpostjul

theboy2juliste theboy2juliste

theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tovejuliste nimbyjuliste ristorappaajajavaaravincentjuliste perunajuliste2

Lisää kotimaisia ensi-iltoja