Perjantaina 12. huhtikuuta neljä uutta elokuvaa aloittaa elokuvateatterilevityksensä.

hellboy18still1
Milla Jovovich elokuvassa Hellboy. Kuva: Future Film

Hellboy
121 minuuttia, kielletty alle 16-vuotiailta. Future Film.

Vuonna 1994 ensiesiintymisensä sarjakuvalehden sivuilla tehneen Hellboyn kolmas valkokangasseikkailu aloittaa sarjan puhtaalta pöydältä, vaikka toisenlaisiakin suunnitelmia oli. Guillermo del Toron vuosina 2004 ja 2007 ohjaamat kaksi ensimmäistä, kehuttua osaa on unohdettu ja ohjaajan lisäksi myös päänäyttelijät ovat menneet vaihtoon. Meksikolaisen kollegansa sijaan ohjauksesta vastaa brittiläinen Neil Marshall, joka tunnetaan Dog Soldiersin (2002) ja Doomsdayn (2008) kaltaisista toiminnallisista kauhuelokuvistaan. Ron Pearlmanin sijaan Hellboyn naamiota pitää yllään useista sivuosista tunnettu David Harbour. Siinä missä del Toron elokuvissa oli myös naispuolinen sankari, Selma Blairin näyttelemä Liz Sherman, Hellboyn antisankari on nainen: Milla Jovovichin näyttelemä Järven neito.

Britt-Marie kävi täällä
97 minuuttia, sallittu kaikenikäisille. SF Studios.

Puolentoista vuoden takaisen Solsidan-elokuvan fantastisen yleisömenestyksen jälkimainingeissa Suomen valkokankailla on nähty useita muitakin ruotsalaisia komedioita. Edellinen, Onnen kukkuloilla, tuli levitykseen maaliskuussa ja seuraavan vuoro on nyt. Fredrick Backmanin romaaniin pohjautuva Britt-Marie kävi täällä on tarina uuden elämän pienellä paikkakunnalla aloittavasta kuusikymppisestä naisesta, jota Pernilla August näyttelee. Perinnön (2012) ja Vakavan leikin (2016) myötä myös ohjaajana tunnetun Augustin sijaan elokuva on Tuva Novotnyn, toisen naisnäyttelijän, ohjaama.

After
106 minuuttia, kielletty alle 12-vuotiailta. Nordisk Film.

Romaaniin pohjautuu myös After, nuorisolle suunnattu romanttinen draama, jonka pääosissa nähdään Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin. Molemmat ovat näyttelijäsukua: Langfordin sisko Katherine nähtiin viime vuonna Minä, Simonin naispääosassa ja Fiennes Tiffin on Ralph Fiennesin siskonpoika. Britt-Marien tapaan myös Afterin ohjaaja on nainen: pitkän elokuvan parissa debytoiva Jenny Gage.

Ihmeiden puisto
85 minuuttia, kielletty alle 7-vuotiailta. Finnkino.

Tuore yhdysvaltalainen animaatioelokuva Ihmeiden puisto kertoo metsään kätketystä huvipuistosta puhuine eläimineen, jotka pikkutyttö löytää. Ihmeiden puisto ei herättänyt kotimaassaan suurta kiinnostusta tai kerännyt kehujakaan. Kaiken lisäksi sen tuotantoa kosketti kaksikin eri ahdisteluväitettä, minkä seurauksena ohjaaja Dylan Brown sai kenkää ja menetti ohjauskrediittinsä ja yksi ääninäyttelijöistä meni vaihtoon.

Ensi-illat

Perjantai 20.9.

adastrajuliste rambolastbloodjul

missaoletbernadettejuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tottumiskysymysjuliste mestarichengjuliste marianparatiisijuliste divaoffinlandjuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Finland 220x150