tyhjio1stillflinckenberg
Laura Birn elokuvassa Tyhjiö. Kuva: Peter Flinckenberg

Aleksi Salmenperän uusin elokuva Tyhjiö saa ensi-iltansa 28. syyskuuta, ja sen traileri on julkaistu tänään. Tänään julkistetun elokuvan päärooleissa nähdään Tommi Korpela ja Laura Birn, jotka ovat myös elokuvan osatuottajia. Tyhjiön muissa rooleissa nähdään muun muassa Hannu-Pekka BjörkmanMatleena KuusniemiMinna HaapkyläKaija PakarinenKari Heiskanen ja Pihla Viitala.

Ilman Elokuvasäätiön tuotantotukea valmistettu mustavalkoista Tyhjiötä on kuvattu Suomen lisäksi Saksassa, Kuubassa ja Yhdysvalloissa. Elokuva on Bufo Oy:n Misha Jaarin ja Mark Lwoffin sekä Salmenperän ja Mia Halmeen Sahadok Oy:n yhteistuotanto. Salmenperä on elokuvan varsinainen tuottaja.

Salmenperän käsikirjoittama elokuva kertoo laskusuhdanteessa olevasta kirjailija Eero Kailasta (Korpela) ja kansainvälisen läpimurron kynnyksellä olevasta näyttelijä Pihla Sucksdorffista (Birn), joista kumpikaan ei ole valmis tinkimään urastaan parisuhteensakaan vuoksi. 

Tyhjiön ovat kuvanneet Pietari PeltolaPeter Flinckenberg ja Heikki Färm, leikannut Samu Heikkilä, äänisuunnittelusta vastaa Tuomas Klaavo, musiikista Ville A. Tanttu, maskeeraussuunnittelusta Mari Vaalasranta ja pukusuunnittelusta Riitta Röpelinen.

Tyhjiö on Salmenperä (s. 1973) seitsemäs pitkä elokuva neljäntoista vuoden aikana. Hän voitti parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon Häiriötekijästä (2015) vuonna 2016.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja