Draculan näyttelijättäret jo yli 100-vuotiaita

dracula
Bela Lugosi Draculana (1931).

Universal-studion vuonna 1931 tuottamasta kahdesta Dracula-elokuvasta, englanninkielisestä ja espanjankielisestä, on vielä elossa yksi näyttelijä kummastakin versiosta. Tod Browningin ohjaamasta ja Bela Lugosin tähdittämästä versiosta tuttu Carla Laemmle (s. 1909) on tänä päivänä 104-vuotias, kun taas George Melfordin ohjaaman espanjankielisen elokuvan näyttelijöistä on vielä elossa 103-vuotias Lupita Tovar (s. 1910).

Laemmle on Universalin perustaneen Carl Laemmlen veljentytär. Draculan ensimmäiset repliikit puhunut Laemmle näytteli filmin alussa silmälasipäistä, kirjaa lukevaa tyttöä.

Korkeasta iästään huolimatta Laemmle on jatkanut näyttelijänuraansa tähän päivään saakka, mutta varsinaisissa Hollywood-elokuvissa häntä ei ole nähty sitten 1930-luvun lopun.

Meksikolaissyntyisen Lupita Tovarin elokuvaura päättyi 1940-luvun puolivälissä. Dráculassa hän näytteli elokuvan naispääosaroolin, vampyyrin kiinnostuksen herättävää Minaa, jonka nimi oli Melfordin versiossa Eva.   

Tovarin tyttärenpoikia ovat ohjaajaveljekset Chris ja Paul Weitz (American Pie, Poika).

Dracula ja Drácula kuvattiin samoissa lavasteissa, mutta eri kuvausryhmällä ja näyttelijöin. Äänielokuvan varhaisvuosina oli vielä tapana kuvata vieraskielisiä versioita samanaikaisesti itse pääfilmin kanssa. Suomessa vastaavaa teki pääasiassa vain Teuvo Tulio 1940-luvulla.