ruusujenaika1still
Ruusujen aika -elokuvan Ritva Vepsä ja Tarja Markus (etualalla). Kuva: Filminor

Risto Jarvan ohjaama, vuoden 2012 maailmaa kuvaavan scifi-elokuvan Ruusujen aika (1969) pohjoisamerikkalaiset levitysoikeudet on myyty losangelesilaiselle Deaf Crocodile Filmsille. Yhdysvaltalaislevittäjä valmistaa elokuvasta 4K-restauroidun DCP-esityskopion KAVI:ssa skannatun negatiivin pohjalta. Pienten indie- ja arthouse-elokuvien levitykseen erikoistuneen Deaf Crocodile filmsin takana ovat Dennis Bartok ja Craig Rogers, joilla on pitkä kokemus elokuvien levittämisestä ja esittämisestä. Bartok on innostunut Jarvan pikkubudjetin mustavalkoelokuvasta.

– Ruusujen aika on todella ihmeellinen yhdistelmä science fictionia ja yhteiskunnallista satiiria, paljon aikaansa edellä, ja uskon sen saavan täällä hyvin positiivisen vastaanoton, Dennis Bartok kertoo Risto Jarva -seura ry:n tiedotteessa.

Ruusujen aika ei ole ensimmäistä kertaa lähdössä Yhdysvaltoihin. Parikymppinen Richard J. Anobile oli naimisissa suomalaisnaisen kanssa ja vei Cinema Dimensions -yhtiönsä nimissä Yhdysvaltain markkinoille kaksi Jarvan elokuvaa, Ruusujen ajan ja Työmiehen päiväkirjan (1967) ilman mainittavaa kaupallista menestystä.

Risto Jarva (1934–1977) ohjasi viisitoistavuotisen elokuvauransa aikana yksitoista pitkää elokuvaa ja voitti yhdeksän Jussi-palkintoa.

Ensi-illat

Keskiviikko 15.6.

A

Keskiviikko 29.6.

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

B B B

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat