laitapuolenhyokkaaja1still lauramainiemi
Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan pääparina nähdään Severi Saarinen ja Katariina Havukainen. Kuva: Laura Mainiemi / Solar Films

Aleksi Mäkelän kuudestoista elokuva, jääkiekkoilija Marko Jantusen elämän alhaisimmasta vaiheesta kertova Laitapuolen hyökkääjä tulee elokuvateattereihin 26. elokuuta ja sen traileri on julkaistu tänään. Elokuvan pääosassa nähdään Severi Saarinen.

Mikko Koukin ja Petja Lähteen käsikirjoittama elokuva alkaa vuodesta 2015, jolloin päihdeongelmaisella Jantusella on perässään huumevelkojen karhuajat, jotka antavat miehelle vuorokauden maksuaikaa.Tästä alkaa »piripäinen taistelu aikaa vastaan».

Solar Films Oy:n Markus Selinin, Jukka Helteen ja Rimbo Salomaan tuottamalla Laitapuolen hyökkääjälle ei toistaiseksi ole myönnetty Elokuvasäätiön tuotantotukea. Antti J. Jokisen Finland Cinematic Oy:ssä alkanut elokuvahanke siirtyi Solar Filmsille Jokisen Omerta 6/12 -tuotannon ajauduttua ongelmiin.

52-vuotiaalla Aleksi Mäkelällä on jo pidemmän aikaa ollut valmiina toinenkin uusi elokuva, Kummeli-porukan Kontio & Parmas -televisiosarjan jatkoksi tehty valkokangaselokuva, jonka ensi-ilta on lykkääntynyt hamaan tulevaisuuteen koronarajoitusten ja sitä seuranneen ensi-iltaruuhkan takia. Laitapuolen hyökkääjä ja Kontio & Parmas ovat Pini Hellstedtin kuvaamia, aivan kuten Mäkelän kaikki muutkin pitkät elokuvat esikoista Romanovin kiviä (1993) lukuun ottamatta.

 

laitapuolenhyokkaajajulisteiso

Ensi-illat

Keskiviikko 15.6.

A

Keskiviikko 29.6.

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

B B B

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat