Hongkongilaisen Wong Kar-wain ohjaama moderni klassikko Happy Together (1997) palaa Suomen elokuvateattereihin 30. heinäkuuta restauroituna versiona ja Cinema Mondon levittämänä. Cannesin elokuvajuhlilla parhaan ohjaajan palkinnon voittanut Happy Together oli tuolloin 41-vuotiaan Wongin kuudes elokuva.

Happy Together pohjautuu argentiinalaisen Manuel Puigin suomentamattomaan romaaniin. Se kertoo hongkongilaisen miespariskunnan lomamatkasta Argentiinaan, mutta lemmenloman sijaan reissusta tuleekin toisenlaisten tunteiden vuoristorata. Puigin romaaniin pohjautuu myös toinen "queer-elokuva", Hector Babencon Hämähäkkinaisen suudelma (1985).

Cinema Mondo toi heinäkuun alussa uusintaensi-iltaan Wong Kar-wain In the Mood for Loven (2000), joka sekin on yhä teattereiden saatavilla. In the Mood for Loven tapaan Happy Together tulee levitykseen uutena 4K-restaurointina, jonka italialainen L'Immagine Ritrovata on tuottanut Wongin valvonnassa. Näiden lisäksi myös Chungking Express (1994), Neonpyhimys (1995) ja 2046 (2004) on restauroitu.

happytogetherjuliste

 

Englanniksi tekstitetty traileri. Teatterilevityskopio on tekstitetty suomeksi.

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat