hyttinro6still1skuokkanen
Seidi Haarla näyttelee pääosaa Hytti nro 6:ssa. Kuva: Sami Kuokkanen

Sony Pictures Classics on ostanut Juho Kuosmasen ohjaaman Hytti nro 6:n levitysoikeudet Pohjois-Amerikan, Latinalaisen Amerikan, Itä-Euroopan, Kaakkois-Aasian ja Lähi-idän osalta. Elokuva kilpailee parhaillaan Kultaisesta palmusta Cannesin elokuvajuhlilla, jossa kaupat tehtiin.

Sony Pictures Classicsin tiedotteen mukaan "Hytti nro 6 on aarre. Yksi suurista junaelokuvista, jossa on huumoria ja romanssia, täynnä yllätyksiä. Juuri sellainen tuore elokuva, jollaisia yleisöt suosivat juuri nyt. Yksi parhaimmista elokuvista, joita olemme nähneet täällä Cannesissa."

Sony Pictures Classics on keskeinen arthouse-elokuvien levittäjä maailmalla. Sen levityksessä on ollut mm. Pedro Almodóvarin, Michael Haneken, Asghar Farhadin, Luca Guadagninon, Woody Allenin, David Cronenbergin, Roman Polanskin ja Mike Leigh'n elokuvia.

Edellinen yhtiön levittämä suomalaiselokuva oli Aki Kaurismäen ohjaama Mies vailla menneisyyttä (2002), jota levitettiin Yhdysvalloissa niissä kaupungeissa, joissa arthouse-elokuvien suurin yleisö on. Mies vailla menneisyyttä ei pyörinyt Yhdysvalloissa koskaan samanaikaisesti useammassa kuin 28 teatterissa, mutta se keräsi hyvän levitysstrategian ansiosta yli 150 000 katsojaa ja liki miljoonan dollarin lipputulot. Mies vailla menneisyyttä oli Sony Pictures Classicsin levityksessä saadessaan vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokkuuden, toistaiseksi ainoana suomalaiselokuvana.

Kuosmasen Hytti nro 6 kilpailee parhaillaan Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjassa, ja esimerkiksi The Hollywood Reporterin toimittaja on väläytellyt sitä mahdolliseksi Kultaisen palmun voittajaksi. Elokuvajuhlat päättyvät lauantaina. Myös Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä kilpaili Cannesin pääkilpasarjassa.

Sony Pictures Classicsin ja myyntiyhtiö Totem Filmsin neuvottelemasta levityssopimuksesta uutisoi mm. The Hollywood Reporter.

Elokuvayhtiö Aamu Oy:n tuottama Hytti nro 6 saa Suomen-ensi-iltansa syksyllä.


Päivitetty 16.7. klo 6.12.

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat