maaonsyntinenlaulu3hpeltomaa
Rauni Mollberg ja elokuvaaja Kari Sohlberg Maa on syntinen laulu -elokuvan kuvauksissa. Kuva: Hannu Peltomaa / RM-Tuotanto

Suomen elokuvasäätiö myönsi kesäkuun kokouksessaan 46 000 euron kulttuuriviennin hanketuen Rauni Mollbergin ohjaaman Maa on syntinen laulu -elokuvan 4K-restaurointiin ja kansainväliseen levitykseen suunnatun 4K-esityskopion tekoon. Vetovastuu restaurointityöstä on Bufo Oy:llä, mutta elokuvan festivaalilevityksestä vastaa Elokuvasäätiö ja oikeudet omistaa Mollbergin perikunta.

Elokuvan negatiivi skannataan Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa, ja jälkityöt tehdään Post Control Oy:ssä Helsingissä.

Syntisestä laulusta oli ennestään olemassa teräväpiirtotason digitoitu versio, joka tehtiin Ylellä pikaisella aikataululla elokuvan tv-esitystä varten. Uusi 4K-restauroitu versio sen sijaan vastaa myös kansainvälisten festivaalien vaatimustasoa. Kysyntää on jo nyt: Maa on syntinen laulu nähtiin kesäkuun alussa Rotterdamin elokuvajuhlilla, joilla esitettiin myös Mollbergista itsestään kertova uutuusdokumentti Dinosaurus, jonka Bufo on tuottanut ja Veikko Aaltonen ohjannut.

Timo K. Mukan romaaniin pohjautuva Maa on syntinen laulu kertoo erään nuoren naisen elämästä sotien jälkeisessä Lapissa. Elokuva sai noin 710 000 katsojaa kotimaan elokuvateattereista, ja se on vuonna 1970 alkaneen virallisen katsojatilastoinnin ajan kolmanneksi katsotuin kotimainen.

Maa on syntinen laulu, Mollbergin esikoistyö valkokangaselokuvan puolella, valittiin Berliinin filmifestivaalien pääkilpasarjaan ja ensimmäiseksi Suomen viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi.

 

Päivittetty 23.6. klo 9.40: festivaalilevityksestä vastaa SES, ei Bufo.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Keskiviikko 28.7.

petterikaniinijulisteuusi

Perjantai 30.7.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

luokkakokous3jul perunajuliste2 sihjajuliste lapinlahtijul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja