akulouhimiesomerta heikkileis
Aku Louhimies Omerta 6/12:n kuvauksissa. Kuva: Heikki Leis / Finland Cinematic

Ruotsalaiset Sverrir Gudnason ja Nanna Blondell nähdään Jasper Pääkkösen rinnalla Aku Louhimiehen ohjaaman Omerta 6/12 -toimintaelokuvan päätehtävissä. Tuotantoyhtiö Finland Cinematic Oy tiedotti näyttelijävalinnoista tänään, vaikka Ilkka Remeksen romaaniin pohjautuvan elokuvan kuvaukset ovat jo loppusuoralla.

34-vuotias Blondell on näytellyt tähän mennessä pääasiassa ruotsalaisissa tv-tuotannoissa. Hänellä on rooli myöhemmin tänä vuonna ensi-iltansa saavassa supersankarielokuvassa Black Widow, mutta roolin suuruudesta ei ole tietoa. Gudnadson on tehnyt mittavamman uran myös kansainvälisissä elokuvatuotannoissa; hän näytteli Mikael Blomkvistin roolin Fede Alvarezin ohjaamassa Lisbeth Salander -tarinassa Se mikä ei tapa (2018) ja on mukana Viggo Mortensenin esikoisohjauksessa Falling (2020).

Omerta 6/12 -projektin alkuvaiheessa, Antti J. Jokisen ollessa yhä ohjaajana, Pääkkösen seurassa piti olla useita tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä, mm. Ville Virtanen, Pekka Strang, Tommi Korpela, Krista Kosonen, Eero Aho, Eero Milonoff ja Peter Franzén. Franzén ja Kosonen eivät olleet mukana enää kuvausten käynnistyessä, ja ohjaajan vaihduttua Virtanen ilmoitti julkisesti jäävänsä projektista pois. Pääkkösen lisäksi näistä suomalaisnäyttelijöistä mukana ovat enää Pekka Strang ja Eero Milonoff.

Aiempia näyttelijöitä korvaamaan tai muihin tehtäviin on valittu nyt muita suomalaisnäyttelijöitä, mm. Joonas Saartamo, Laura Malmivaara, Wanda Dubiel ja Robert Enckell.

Ohjaajan vaihduttua myös elokuvan kuvaaja vaihtui Rauno Ronkaisesta Mika Orasmaahan. Samalla kahdesta elokuvasta ja kuusiosaisesta tv-sarjasta koostuva projekti kutistui yhteen elokuvaan ja neliosaiseen tv-sarjaan.

Suomen itsenäisyyspäivänä tapahtuvasta kansainvälisestä terroriteosta kertova Omerta 6/12 saa ensi-iltansa marraskuussa. Valtaosin Virossa kuvatun elokuvan budjetti on 5,3 miljoonaa euroa.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 5.3.

kukapelkaanoitiajuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

supercooljuliste supercooljuliste karalahtijuliste pertsajakilujuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja