Marja Pyykön jättibudjetin lastenelokuvan ensi-ilta siirtyy elokuulle

marjapyykkokekkonen msabogal
Marja Pyykkö Kekkonen tulee! -elokuvan kuvauksissa. Kuva: Marek Sabogal / Solar Films

Marja Pyykön ohjaaman lastenelokuvan Sihja – kapinaa ilmassa ensi-ilta siirtyy tammikuulta elokuulle. Kirsikka Saaren ja Jenni Toivoniemen käsikirjoittaman elokuvan budjetti on noin kolme miljoonaa euroa ja se on kallein kotimainen live action -lastenelokuva sitten Pojan ja ilveksen (1998), jonka tuotantokustannukset vastaavat nykyrahassa kolmea miljoonaa euroa.

Pyykön elokuvan on tuottantu Tuffi Films Oy yhdessä alankomaalaisen Windmill Filmsin ja norjalaisen Den Siste Skillingin kanssa. Kyseessä on Tuffi Filmsin suurin tähänastinen tuotanto, ja odotukset ovat sen mukaiset.

– Tuotantoyhtiön näkökulmasta siirtopäätös on ollut vaikea. Teattereiden sekä yleisemmin maailman tilanne on kuitenkin sen verran haastava, että tällä kertaa siirtäminen on ainoa järkevä vaihtoehto, tuottajat Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi kertovat tiedotteessa.

– Odotamme innolla paluuta jonkinlaiseen normaalitilanteeseen ja teattereiden uudelleen aukeamista. Haluamme antaa tukemme kestämättömästä tilanteesta kärsivälle elokuvateatterikentälle, he jatkavat.

Elokuvan levityksestä vastaa SF Studios, joka joutui koronapandemiaan liittyvien kokoontumisrajoitusten yhä jatkuessa lykkäämään myös Perunan, Wonder Woman 1984:n ja Supercoolin ensi-iltoja.

Sihja – kapinaa ilmassa -elokuvan lanseeraus tammikuussa kävi mahdottomaksi, koska rajoitteet elokuvateattereiden aukiololle laajenevat ja pitenevät. Meillä on levittäjänä suuret odotukset Sihjan suhteen ja elokuva ansaitsee saada runsaasti saleja elokuvateattereissa. Taloudellinen riski on kestämätön näissä olosuhteissa, elokuvalevityksen johtaja Timo Räisänen painottaa.

 

Pyykkö on ohjannut aiemmin kolme pitkää elokuvaa Solar Filmsille, viimeisimmäksi yli 200 000 katsojaa keränneen Yösyötön (2017). Parhaillaan hän tekee Helsinki-filmille uutta komediaa nimeltä Vuosisadan häät.

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).