notimetodie1still
Daniel Craig nähdään viimeisen kerran Bondina No Time To Diessa. Kuvauksissa otettu valokuva. MGM

MGM, Universal Pictures ja Eon Productions tiedottivat eilen illalla uusimman Bond-elokuvan ensi-illan siirtyvän huhtikuun 2. päivälle 2021. Cary Joji Fukunagan ohjaaman No Time to Dien piti saada ensi-iltansa jo huhtikuussa, mutta koronapandemian seurauksena ensi-iltaa lykättiin jo pariin otteeseen. Suomen-ensi-illan piti olla viimeisimmän tiedon mukaan 12. marraskuuta.

Suomessa poikkeuksellisen suositun elokuvasarjan 25. osan piti pelastaa koronaepidemian kurittamat elokuvateatterit. Sarjan kaksi viimeisintä osaa, Sam Mendesin ohjaamat Skyfall (2012) ja Spectre (2015), saivat yhteensä 1,3 miljoonaa katsojaa. Vuonna 1972 alkaneen virallisen katsojatilastoinnin aikakaudella Spectre on kuudenneksi ja Skyfall yhdeksänneksi katsotuin ulkomainen elokuva Suomessa.

Bondien suosio on ollut poikkeuksellisen suuri aina ja katsojaluvut ovat aina nousseet yli 300 000 katsojan. Eräänlainen huippu saavutettiin vuonna 1983, jolloin Roger Moore teki "viralliseen" Bond-sarjaan kuuluvan Octopussyn ja Sean Connery muiden tuottajien kanssa Pallosalaman uuden version nimellä Älä kieltäydy kahdesti. Mooren elokuva sai noin 535 000 katsojaa ja se oli vuoden katsotuin ensi-ilta Suomessa, kun taas Conneryn elokuva oli vuositilaston kolmas noin 370 000 katsojallaan.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 30.10.

comeplayjul theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste naurunvarjollajuliste fuckingwithnobodyjuliste tunturintarinajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja