Seuraavassa poimintoja Suomessa syyskuun aikana julkaistavista Blu-ray-, UHD- ja DVD-tallenteista.

mrjones1still
Mr. Jones. Kuva: Future Film

  • Agnieszka Hollandin ohjaama Mr. Jones (2019) on runsaasti väritetty, mutta tosipohjainen kertomus ukrainalaisten kansanmurhasta, jonka Stalinin Neuvostoliitto toteutettiin ryöstämällä maasta siemenviljan. Pakkotyön tekivät ukrainalaiset, jotka samalla kaivoivat omaa kuoppaansa yhä syvemmäksi. Mr. Jonesin teatterilevitys jäi Suomessa lyhyeksi koronarajoitusten alettua, mutta 4. syyskuuta alkaen se on nähtävillä DVD:llä. (Future Film)

  • Casey Affleckin ohjaama Light of My Life (2019) kertoo elämästä maailmanlaajuisen epidemian jälkeen. Valtaosa ihmisistä on kuollut ja nyt Affleckin isäukko yrittää pysyä hengissä tyttärensä (Anna Pniowsky) kanssa. Suomessa elokuva matkaa suoraan Blu-ray- ja DVD-tallennelevitykseen 16. syyskuuta. (MisLabel / Booky.fi)

  • Suoraan tallennelevitykseen päätyy myös Tye Sheridanin, Ana de Armas'n ja Helen Huntin tähdittämä jännitystarina The Night Clerk (2020), jossa hotellissa yövuoroa tekevä vastaanottovirkailija joutuu osaksi murhatutkimusta.  Elokuvan on ohjannut Michael Crisfofer, jolle ohjaustyö on ensimmäinen liki kahteenkymmeneen vuoteen. Parhaiten Crisfoter tunnetaan kahdesta Angelina Jolien tähdittämästä elokuvasta, tv-filmistä Gia (1998) ja eroottisesta trilleristä Original Sin (2001). The Night Clerkin Blu-ray- ja DVD-tallenteet julkaistaan 9. syyskuuta. (MisLabel / Booky.fi)

  • John Wayne Gacy oli sarjamurhaajista vastenmielisimpiä, mutta Brian Dennehy näyttelijöistä mainioimpia. Dennehy näytteli Gacya Eric Tillin kaksiosaisessa tv-elokuvassa Tappajan jäljillä (1992), jota on pidetty yhtenä lajityyppinsä valioista. Syyskuun 21. päivänä se julkaistaan DVD:llä. (Majeng Media / VLMedia)

 

  • Guy Ritchien ohjaamat jättihitit Sherlock Holmes (2009) ja Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) julkaistaan syyskuun 7. päivänä UHD-tallenteina. Molemmissa on mukana myös Blu-ray-levy. (Warner Bros. / SF Studios)

  • Stanley Kubrickin legendaarinen Vietnamin sodan kuvaus Full Metal Jacket (1987) julkaistaan ensimmäisen kerran UHD-tallenteena 21. syyskuuta. Mukana on myös jo aiemmin julkaistu Blu-ray-levy. (Warner Bros. / SF Studios)

  • Alfred Hitchcockin Psyko (1960) täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta ja sen kunniaksi Universal Pictures julkaisee elokuvan uudelleen Blu-ray-tallenteena 7.9. Tällä kertaa mukana on myös elokuvan leikkaamaton versio, joka pyöri elokuvateattereissa ainakin Saksassa. Suomessa sitä ei ole aiemmin nähty missään. (Universal Sony)

  • Japanilaisen kauhun ystävät saavat syyskuun aikana herkkua: alkuperäiset kaksi Kauna-elokuvaa julkaistaan Blu-ray- ja DVD-kokoelmina 7.9. ja ensimmäiset kolme The Ring -elokuvaa 21.9. (Universal Sony)

 

Disney ja sen edustamat Fox ja Paramount eivät julkaise syyskuussa yhtään uutta elokuvatallennetta. Disney kuitenkin lupaa jatkaa fyysisten tallenteiden julkaisemista poikkeusolojen päättymisen jälkeen.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 7.5.

kukapelkaanoitiajuliste lupaavanuorinainenjul

minarijuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

supercooljuliste supercooljuliste karalahtijuliste pertsajakilujuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

EFA-yleisöäänestys

Finland 220x150

European Film Awards -yleisöäänestys