Heinäkuussa 2020 julkaistavia Blu-ray- ja DVD-tallenteita

Seuraavassa poimintoja heinäkuussa Suomessa julkaistavista Blu-ray-, DVD- ja UHD-tallenteista.

spartacus2still
Kirk Douglas on Spartacus.

John Turturron ohjaama ja tähdittämä Jesus Rolls (2019) on eräänlainen jatko-osa Coenin veljesten mestariteokselle The Big Lebowski (1998), jossa Turturro näytteli keilaratojen vapahtajaa. Jesus seikkailee nyt omassa elokuvassaan, mutta mestariteokseksi sitä ei ole kukaan vielä kutsunut. Teatterilevitys jäi Yhdysvalloissa pienimuotoiseksi ja Suomessa elokuva tuli suoraan Blu-ray- ja DVD-levitykseen 6. heinäkuuta. (Universal Sony)

Tyrmäävä oli myös Josh Trankin ohjaaman Caponen (2020) vastaanotto. Tom Hardy näyttelee elokuvassa alle viisikymppisenä kuollutta Al Caponea, jonka elämän loppuvaiheita riivasi syfiliksen aiheuttama fyysinen ja henkinen rappeutuminen. Taatusti viihdyttävä pannukakku tulee Suomessa suoraan Blu-ray- ja DVD-tallennelevitykseen 22. heinäkuuta. (MisLabel)

Rikosten parissa liikkuu niin ikään Clint Eastwoodin tuorein ohjaustyö Richard Jewell (2019), tositapahtumiin pohjautuva kertomus median uhrista. Paul Walter Hauserin, Sam Rockwellin ja Olivia Wilden tähdittämä draama on 90-vuotiaan Eastwoodin 38. pitkän näytelmäelokuvan ohjaustyö. Alkuvuodesta Suomenkin valkokankailla pyörineen elokuvan Blu-ray- ja DVD-tallenteet tulivat kauppoihin 13. heinäkuuta. (Warner Bros.)

Kolmen poliittisen vangin paosta Etelä-Afrikassa vuonna 1979 kertova Escape from Pretoria (2019) ei sen sijaan tullut Suomen teattereihin. Francis Annan ohjaaman jännityselokuvan pääosassa nähdään Daniel Radcliffe ja se julkaistaan Blu-ray- ja DVD-tallenteina 22. heinäkuuta. (MisLabel)

Musiikkivideo-ohjaaja Melina Matsoukas debytoi pitkän näytelmäelokuvan ohjaajana Queen & Slime -nimisellä rikosdraamalla, jossa mustaihoinen pariskunta tulee ensitreffeillään poliisin pysäyttämäksi. Queen & Slime (2019) ei Suomen valkokankailla pyörinyt, mutta 27. heinäkuuta se tulee saataville Blu-ray- ja DVD-tallenteina. (Universal Sony)

Rikoksista ei päästä eroon myöskään ranskalaisen Ladj Lyn esikoiselokuvassa Les Misérables (2019), jolla ei nimen lisäksi ole mitään tekemistä Victor Hugon romaanin kanssa. Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokkuuden saanut Les Misérables pyöri Suomenkin valkokankailla, ja 29. heinäkuuta lähtien sitä voi pyörittää kotikatsomoissa DVD-tallenteena. (MisLabel)

Hauskempia rötöksiä on luvassa Guy Ritchien uusimmassa elokuvassa The Gentlemen (2019), jonka teatterilevitys jäi keväällä Suomessa vain muutamaan viikkoon. Rikoskomedian päätehtävissä nähdään varsinainen ensemble: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Eddie Marsan, Colin Farrell, Hugh Grant sekä joukko tuoreempia tuttavuuksia. Blu-ray- ja DVD-tallenteet julkaistiin 13. heinäkuuta. (Universal Sony)

Koronan myötä myös Leigh Whannellin ohjaaman The Invisible Man -kauhuelokuvan (2020) teatterikierros jäi lyhyeksi. Elisabeth Mossin tähdittämä uusi ja erilainen sovitus H. G. Wellsin klassikkoteoksesta on Universalin kauhuklassikoiden viimeisimmistä uudelleenfilmatisoinneista ensimmäinen, joka sai myönteisen vastaanoton yleisöltä ja kriitikoiltakin. The Invisible Man (joka kantaa Suomessakin englanninkielistä nimeään) julkaistaan Blu-ray-, UHD- ja DVD-tallenteina 20. heinäkuuta. (Universal Sony)

emma2020still1
Anya Taylor-Joy näyttelee Austenin Emmaa romaanin uusimmassa filmatisoinnissa. Kuva: Universal Sony

Klassikkoteokseen pohjautuu myös Chris Sandersin ohjaama Erämaan kutsu (2020), Jack Londonin loistavan romaanin ensimmäinen suuri Hollywood-filmatisointi sitten 1930-luvun. Harrison Fordin ja tietokoneella luodun koiran tähdittämä jättiläisseikkailu on toteutettu pääosin fotorealistisena animaationa. Erämaan kutsu on ensimmäinen pitkä elokuva, joka julkaistiin Foxin uuden 20th Century Studios -nimen ja -logon alla. Blu-ray- ja DVD-tallenteet tulivat myyntiin 6. heinäkuuta. (Disney)

Wellsin ja Londonin teoksia vielä suurempi klassikko on Jane Austenin Emma, josta on valokuvaaja Autumn de Wilde on ohjannut ensimmäisen elokuvansa. Anya Taylor-Joyn tähdittämä Emma on käytännössä teoksen ensimmäinen filmatisointi sitten Douglas McGrathin ohjaaman ja Gwyneth Paltrow'n tähdittämän vuoden 1996 version. Uuden Emman Blu-ray- ja DVD-tallenteet tulevat kauppoihin 27. heinäkuuta. (Universal Sony)

Klassikkoelokuvien heinäkuista tarjontaa edustaa Stanley Kubrickin Spartacus (1960), joka julkaistaan 60-vuotispäivänsä kunniaksi UHD-tallenteena. Kyseessä on sama restauroitu versio, joka julkaistiin Blu-ray-tallenteena viime vuonna. Sitä aiemminkin Spartacus on julkaistu Blu-raylla, mutta restauroituun versioon nähden varsin heikkolaatuisena. Uusi UHD-tallenne tulee myyntiin 20. heinäkuuta. (Universal Sony)

Kotimaisten elokuvien osalta heinäkuu on hiljainen. Ainoa julkaisu on Claes Olssonin ohjaama ja Anna-Leena Härkösen romaaniin pohjautuva Akvaariorakkaus (1993), joka ilmestyy nyt  uudelleen DVD:llä 31. heinäkuuta. Sen teknisestä laadusta kerrotaan tarkemmin myöhemmin julkaistavassa arvostelussa. (VLMedia)

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).