harantappoase2021trhma
Uuden Häräntappoaseen tv-sovituksen näyttelijöitä.

Anna-Leena Härkösen esikoisromaani Häräntappoase toimii nyt pohjana uudelle, nykyaikaan sijoittuvalle tv-sarjalle. Saman tarinan 2020-luvun Tampereen seudulle sijoitettuna kertovan uuden Häräntappoaseen ohjaa Petra Lumioksa ja tuottaa Welhofilmi Oy:n Oskari Sipola. Sipola on laatinut käsikirjoituksen yhdessä Oona Haapaniemen kanssa.

Kahdeksanosaisen sarjan kuvaukset alkavat heinäkuussa, ja Elisa Viihde -suoratoistopalvelu esittää sarjan keväällä 2021. Sarjan päärooleissa nähdään joukko nuoria, entuudestaan suurelle yleisölle tuntemattomia nimiä eli Rebekka Baer, Elsa Brotherus, Carola Hakola, Ofelia Hanttu, Romeo Lahti, Noa Lange, Sulo Laukkanen ja Tuure Taskinen.

Härkösen romaani ilmestyi vuonna 1984, jolloin 18-vuotias esikoiskirjailija oli jo tullut suurelle yleisölle tutuksi Mikko Niskasen elokuvan Mona ja palavan rakkauden aika (1983) pääroolista. Kymmenessä vuodessa romaanista otettiin kymmenen painosta.

Häräntappoaseesta tehtiin jo vuonna 1989 Yleisradion TV 2:n tuottama viisiosainen tv-sarjasovitus. Jussi Niilekselän ohjaamasta ja hänen työryhmänsä käsikirjoittamasta maaseudun nuorison kuvauksesta tuli lajityyppinsä kotimainen klassikko. Vielä vuosia myöhemmin Niilekselän sarja tuli tutuksi uusille katsojille yläasteen äidinkielen tunneilta.

– Yllätyin kuullessani, että esikoisromaanistani suunnitellaan sarjaa. Kirjan ilmestymisestä on yli 30 vuotta ja siitä oli tehty tv-sarja jo [1980-luvulla], Härkönen kertoo Elisa Viihteen tiedotteessa.

– Alkuun epäröin, mutta kun minut on pienin askelin totutettu muutoksiin, olen innoissani. Häräntappoaseesta on mahdollista tehdä uusi, raikas versio, jossa perusasetelma on kuitenkin sama kuin alkuperäisteoksessa: kahden nuoren ihmisen rakkaus ja itsensä etsiminen tässä maailmassa. Olen otettu siitä, että romaanini saa vielä nykyäänkin tekijät innostumaan, ja odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa.

Häräntappoaseen alkuperäisen tv-sarjasovituksen pääosissa nähtiin Santeri Kinnunen, Outi Alanen ja Antti Majanlahti. Kinnunen sai roolistaan Jussi-kunniakirjan ja itse sarja voitti sekä Venlan että Telviksen.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 25.9.

theoutpostjul theoutpostjul

theboy2juliste theboy2juliste

theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tovejuliste nimbyjuliste ristorappaajajavaaravincentjuliste perunajuliste2

Lisää kotimaisia ensi-iltoja