klausharo tuomomanninen
Klaus Härö. Kuva: Tuomo Manninen

Pohjoismainen elokuva- ja tv-rahasto myönsi kesäkuussa tuotantotuen kolmelle pitkälle näytelmäelokuvalle, joista yksi on Klaus Härön ohjaama Sailor, My Love. Making Movies Oy:n yhteistyössä irlantilaisen Samson Filmsin ja belgialaisen Umedian kanssa tuottama elokuva on saanut rahoitusta myös Irlannista sekä tukea Elokuvasäätiöltä, Yleisradiolta ja Svenska kulturfondenilta.

Kulturfondet myönsi hankkeelle 200 000 euron tuen viime kuussa. Pohjoismaisen elokuva- ja tv-rahaston tuotantotuki on 2 miljoonaa Norjan kruunua eli noin 185 000 euroa. Elokuvasäätiön tuoreimmat tukipäätökset julkistetaan vasta ensi viikolla.

Sailor, My Love kuvataan Irlannissa tulevana syksynä, ja kyseessä on ohjaajansa ensimmäinen englanninkielinen elokuva. Suomen- ja ruotsinkielisten elokuvien lisäksi Härö on ohjannut viron- ja venäjänkielisen Miekkailijan (2017), joka oli suomalais-virolaista tuotantoa.

Jimmy Karlssonin ja Kirsi Vikmanin kirjoittama My Sailor, My Love on leskeksi jääneen ja eläköityneen merikapteenin ja hänen kotiapulaisena rakkaustarina.

Pohjoismainen elokuva- ja tv-rahasto myönsi tuotantotuen myös Erik Poppen ohjaamalle Maastamuuttajille, joka on uusi filmatisointi Vilhelm Mobergin klassikkoromaanisarjasta. Mobergin teokset on filmattu aiemminkin ja huomattavalla kansainvälisellä menestyksellä: Jan Troellin ohjaamat Maastamuuttajat (1971) ja Raivaajat (1972) saivat yhteensä kuusi Oscar-ehdokkuutta.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 3.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

palomiessamjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja