jokinen612mainos
Kuva: Finland Cinematic Oy

Alkuvuodesta ensi-iltaan tulevan Helenen jo valmiiksi saanut Antti J. Jokinen ohjaa seuraavaksi Ilkka Remeksen 6/12-romaanin pohjalta kaksi elokuvaa. Vuonna 2006 ilmestyneessä romaanissa Riihimäen vankilassa istuvan serbialaisen sotarikollisen poika yrittää saada isänsä vapaaksi iskemällä joukkoineen Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhliin ja ottamalla maan johdon panttivangeikseen. Kirjaa myytiin yli 150 000 kappaletta.

Samanaikaisesti kuvattavien 6/12- ja 7/12-elokuvien kuvaukset alkavat syksyllä 2020 ja ne saavat ensi-iltansa syksyllä 2021 ja 2022. Tässä vaiheessa elokuvan näyttelijöistä julkistettiin Jasper Pääkkösen, Ville Virtasen, Pekka Strangin, Krista Kososen, Tommi Korpelan, Peter Franzén, Eero Ahon ja Eero Milonoffin nimet. Helmikuussa järjestettävien Berliinin filmifestivaalien jälkeen tuotantoyhtiö aikoo ilmoittaa elokuvien ruotsalaisen naispääosanäyttelijän "sekä muiden merkittävien ulkomaisten näyttelijöiden" nimet.

Elokuvien budjettia ei kerrottu, mutta se "tulee olemaan pohjoismaisella mittapuulla merkittävä". Neljään eri maahan sijoittuvan elokuvan kuvauksia on ilmeisesti tarkoitus suorittaa pitkälti Virossa, jossa myös Jokisen edelliset elokuvat on pääosin kuvattu. Hankkeessa on mukana virolainen osatuottaja Stellar Film, jonka kanssa Jokinen teki Helenensä.

Finland Cinematic Oy:n puolesta uuden elokuvahankkeen varsinaisia tuottajia ovat Jokinen ja Mikko Tenhunen. Vastaavina tuottajina toimivat Supercell Oy:n perustajajäsen Mikko Kodisoja, yhdysvaltalainen musiikkivideotuottaja Thomas Fanning ja Sara Nordberg. Vuonna 2017 perustetun Finland Cinematicin rinnalle perustettiin maaliskuussa 2018 kaksi uutta yhtiötä, Cinematic Finances Oy ja Cinematic Productions S Oy, joita Nordberg johtaa.

Lisäksi Remes-filmatisointien tuotantoon osallistuu SF Studios, joka myös levittää elokuvat. MTV:n ja C Moren kanssa on tehty sopimus elokuvista leikattavan kuusiosaisen tv-sarjan levityksestä. Elokuvasäätiön tukipäätöstä hankkeella ei vielä ole.

 

Remeksellä yksi aiempi elokuva, Jokisella kariutunut suurelokuvahanke

Ilkka Remes -salanimeä käyttävällä Petri Pykälällä on yhden elokuvan verran kokemusta elokuvakäsikirjoittajana ja -tuottajana. Lontoossa elokuva-alaa opiskellut Pykälä tuotti ja käsikirjoitti vuonna 1985 Tappavat sekunnit -nimisen draamaelokuvan kestävyysjuoksijasta ja tämän kaveriporukasta. Peter Lindholmin salanimen turvin ohjaama elokuva toteutettiin vähäisillä resursseilla ja ilman Elokuvasäätiön tukea. Maksavia katsojia kertyi 68 kappaletta.

Vuonna 1999 Pykälä käsikirjoitti tutulla salanimellään Jokisen ohjaaman Bioterror-draamadokumentin biologisista aseista ja niiden käytöstä terrorismissa.

Kymmenen vuotta sitten Jokinen suunnitteli Nicholas of the North -nimistä suurta kansainvälistä fantasiaelokuvaa, joka oli saanut innoituksensa Kalevalasta. Rovaniemellä ja Pohjois-Karjalassa kuvattavan elokuvan kertojaksi oli kiinnitetty Julianne Moore, joka oli ainoa tiedotustilaisuudessa julkistetuista näyttelijävalinnoista. 16:sta miljoonan euron budjetilla tuotettava elokuva sai vuonna 2011 Elokuvasäätiöltä 740 000:n euron tuotantotuen, mutta tukipäätös purettiin joulukuussa 2012. Jokisen tuotantoyhtiö Estar Studios Oy tuotti miljoonien tappiot ja ajautui konkurssiin vuonna 2015.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Viikon luetuimmat uutiset