marriagestory1still
Scarlett Johansson ja Adam Driver avioliittotarinassa. Kuva: Scanbox

Martin Scorsesen ohjaama The Irishman ja Noah Baumbachin ohjaama Marriage Story tulevat kumpikin suomalaisten elokuvateattereiden saataville, mutta vain muutamaa päivää ennen tuloaan Netflixin suoratoistopalveluun. Scorsesen kolme- ja puolituntinen rikoselokuva tulee teatterilevitykseen 22. marraskuuta ja Netflixiin 27. marraskuuta, Marriage Story puolestaan teattereihin 29. marraskuuta ja Netflixiin 6. joulukuuta.

Netflixin yksinoikeuselokuvien teatterilevitys on ollut tähän mennessä vähäistä ja pienimuotoista. Paul Greengrassin ohjaama 22 July (2018) pyöri yhden päivän ajan Finnkinon teattereissa ja keräsi 61 katsojaa. Alfonso Cuarónin ohjaama Roma (2018) ei päässyt Finnkinon teattereihin, mutta muutamat pienet teatterit eri puolilla Suomea esittivät elokuvan. Cuarónin elokuvalla ei kuitenkaan ole virallisessa katsojatilastossa yhtäkään katsojaa.

netflixjulist234

Finnkinon tulevan ohjelmiston perusteella The Irishmania tai Marriage Storya ei sen teattereissa nähdä. Liki olematon ikkuna teatteriensi-illan ja tallennejulkaisun välillä onkin tähän mennessä merkinnyt lähes poikkeuksetta sitä, että valtaosa Suomen elokuvateattereista jättää elokuvan esittämättä. Yleensä ikkuna teatteri- ja muun levityksen välillä on kolmesta kuukaudesta ylöspäin.

Marraskuun kaksi Netflix-elokuvaa ovat kuitenkin aiemmista poikkeavia: Scorsesen suurelokuvan pääosissa nähdään jo legendaariset Robert De Niro, Al Pacino ja Joe Pesci, Baumbachin pienimuotoisemman elokuvan pääosia näyttelevät Scarlett Johansson ja Adam DriverThe Irishmanilla tai Marriage Storylla ei myöskään ole samojen viikonloppujen ensi-illoissa mitään erityisen suuria kilpailijoita.

Netflixin elokuvien täkäläisestä teatterilevityksestä vastaa Scanbox Entertainment, jonka muiden elokuvien levityksestä huolehtii Finnkino.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja