rambolastblood1still
Sylvester Stallone elokuvassa Rambo: Last Blood. Kuva: Future Film

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö nosti eilen Rambo: Last Bloodin ikärajan K18:aan. Elokuvan levittäneen Future Filmin ikärajaluokittelija oli aiemmin todennut elokuvan 16 vuotta täyttäneille sallituksi.

MEKU:n nimeämättömän luokittelijan mukaan ikärajan noston perusteena on elokuvan väkivalta, joka on  "erittäin runsaasti yksityiskohtaista, veristä, osin sadistista". Sama elokuva on Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa kielletty alle 15-vuotiailta, mutta esimerkiksi Islannissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Espanjassa, Kanadassa ja Australiassa Rambo: Last Blood kielletty alle 18-vuotiailta.

Sylvester Stallonen tähdittämän Rambo-elokuvasarjan neljä aiempaa osaa olivat kaikki alle 18-vuotiailta kiellettyjä. Sittemmin kolmen ensimmäisen osan ikärajat on laskettu K16:een.

Kuukausi sitten ensi-iltansa saanut Rambo: Last Blood on yhä teatterilevityksessä, vaikka se ei enää viime viikonlopun kahdenkymmenen katsotuimman joukkoon mahtunutkaan. Runsaat 30 000 katsojaa saanut elokuva julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina tammikuun loppupuolella. Sarjan kolme ensimmäistä osaa julkaistaan DVD-, Blu-ray- ja 4K UHD -tallenteina lokakuussa.

Ensi-illat

Perjantai 17.1.

helenejuliste2 elaintohtoridolittlejuliste

badboysforlifejuliste matthiasjamaximejuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

helenejuliste2 orkesterinedessajuliste heinahattuvilttitossujaarhakkakoululainenjuliste semieletonremppajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja