theoldmanandthegun1still
On vain yksi Robert Redford. Tässä elokuvan The Old Man and the Gun mainoskuvassa. Kuva: Scanbox

Seuraavassa on poimintoja elokuussa julkaistavista DVD- ja Blu-ray-tallenteista.

 

Teatterilevityksessä olleet elokuvat

 • Ranskalainen Jacques Audiard (Profeetta, Kun sydän lakkaa lyömästä) on viimeisimmän merkittävän lännenelokuvan ohjaaja. Sistersin veljekset (2018) tuli Suomen elokuvateattereihin maaliskuun lopulla ja sai surullisen vähän katsojia maassa, jossa lännenelokuvia on perinteisesti arvostettu. Joaquin Phoenixin, John C. Reillyn ja Jake Gyllenhaalin tähdittämä elokuva julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina 12. elokuuta.
 • Stepfordin naisia (1974) mukaillut Get Out (2017) teki esikoisohjaaja Jordan Peelestä kertaheitolla yhden sen hetken puhutuimmista elokuvantekijöistä. Parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden saaneen kauhuelokuvan jälkeen Peele on pysynyt samassa lajityypissä elokuvalla Us (2019), joka sai sekin mainion vastaanoton. Nyt Us julkaistaan DVD-, Blu-ray- ja UHD-tallenteina, 26. elokuuta.
 • Kehuttu kauhuelokuva oli myös It Follows (2014), jonka ohjaaja David Robert Mitchellin uusi elokuva Under the Silver Lake (2018) nähtiin Suomen valkokankailla keväällä. Andrew Garfieldin ja Riley Keough'n tähdittämä rikoskomedia saapuu kauppoihin DVD- ja Blu-ray-tallenteina 30. elokuuta.
 • Televisioon This Is Us -sarjan tehneen Dan Fogelmanin elokuvasta Life Itself odotettiin suurta tapausta, mutta se tuli ja meni vähin äänin. Oscar Isaacin, Olivia Wilden, Annette Beningin, Antonio Banderaksen ja Mandy Patinkinin tähdittämä draamaelokuva julkaistaan DVD:llä 23. elokuuta.
 • Guillermo del Toron ohjaamien Hellboyn (2004) ja Hellboy: The Golden Armyn (2007) jälkeen myös tämä sarjakuvaan pohjautuva elokuvasarja aloitettiin alusta. Neil Marshallin (Dog Soldiers) ohjaaman uuden, pelkäksi Hellboyksi nimetyn elokuvan nimiroolia näyttelee David Harbour. Nimekkäämpänä vetonaulana päävastustajan roolissa nähdään Milla Jovovich. Täystyrmäyksen saanut elokuva julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina 12. elokuuta.
 • Pernilla August näyttelee nimiroolia ruotsalaiskomediassa Britt-Marie kävi täällä, joka käväisi elokuvateattereissakin keväällä. Sovinnon (2010) ja Vakavan leikin (2016) ohjanneen Augustin paluu päänäyttelijäksi on nähtävillä DVD-tallenteena 19. elokuuta.
 • Eurooppalaista tarjontaa edustaa myös Agnès Jaouin ohjaama ja itsensä tähdittämä Puutarhajuhlat, joka julkaistaan DVD-tallenteena 14. elokuuta.

 

Suoraan tallennelevitykseen tulevat elokuvat (ja sarja)

 • Valtaosa elokuun kiinnostavimmista tallennejulkaisuista ovat elokuvista, joita ei nähty Suomessa teatterilevityksessä. Robert Redford on viimeisen puolen vuosisadan aikana saanut useamman miljoonan suomalaisen lähtemään elokuvateattereihin. Nyt 82-vuotias legenda nähdään pääosassa David Loweryn kehutussa The Old Man and the Gunissa (2018), jonka pohjoismaiset oikeudet Scanbox omistaa. Elokuva laskettiin teatterilevitykseen Ruotsissa, mutta ei Suomessa. Nyt se sentään tulee tallennelevitykseen, mutta typerällä uudella nimellä The Last Gentleman. DVD- ja Blu-ray-tallenteet ilmestyvät kauppoihin 26. elokuuta
 • Terry Gilliamin ikuisuusprojekti The Man Who Killed Don Quijote valmistui vihdoin viime vuonna. Se on pyörinyt Suomessa vain yhdessä teatterissa, Helsingin uudessa Orionissa. Muut kuin helsinkiläiset pääsevät näkemään elokuvan DVD- ja Blu-ray-tallenteilta 12. elokuuta alkaen.
 • Samalta levittäjältä tulee myös The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot (2018), joka ansaitsee tulla mainituksi nimensä ja pääosassa nähtävän Sam Elliottin ansiosta. DVD- ja Blu-ray-tallenteet ilmestyvät viikko ennen Gilliamin elokuvaa, 5. elokuuta.
 • Näyttelijä Jonah Hillin debyyttiohjaus Mid90s (2018) on 16-milliselle filmille kuvattu ja academy-kuvasuhteella julkaistu nuorisokuvaus – nimensä mukaisesti – 1990-luvun puolivälin Los Angelesista. Elokuva, jonka näyttelijöistä nimekkäin on Katherine Waterston (Ihmeotukset-elokuvista), tulee myyntiin DVD- ja Blu-ray-tallenteina elokuun 12. päivänä.
 • Vuonna 2014 valmistuneessa Two is a Family -nimisessä draamakomediassa Omar Sy (Koskemattomat, Samba) näyttelee miestä, joka saa yllättäen tietää olevansa 8-vuotiaan tytön isä. Seuraavaksi hän saakin tytön kasvatettavakseen, kun tytön äiti häipyy kuvioista. Pääosin Lontooseen sijoittuvan elokuvan naispääosassa nähdään Clémence Poésy (Viimeinen rakkaus, Kukkoilijat). DVD-tallenne julkaistaan 9. elokuuta.
 • Ben Stillerin näyttelemä isä vie poikansa tutustumaan mahdolliseen opiskelupaikkaan, törmää omaan opiskelukaveriinsa ja alkaa verrata omia valintojaan kaverinsa omiin. Mike Whiten ohjaama ja käsikirjoittama elokuva valmistui jo vuonna 2017, mutta se ilmestyy DVD:llä vasta nyt, 29. elokuuta.
 • Godzilla II: King of the Monsters pyörii parhaillaan teattereissa odotettua vaatimattomammalla menestyksellä. Japanilaisten itsensä tekemä Godzillan paluu (2016) tulee suoraan DVD- ja Blu-ray-tallennelevitykseen 30. elokuuta.
 • Tämänvuotinen tanskalaiskomedia Selvhenter kertoo toisistaan vieraantuneista veljeksistä, jotka lähtevät rengasmatkalle hakemaan isänsä ruumiin takaisin kotimaahan. Ennen kuin tämäkin tanskalaiselokuva uudelleenfilmataan Suomessa, sen voi katsoa DVD- ja Blu-ray-tallenteena 5. elokuuta lähtien.
 • Dwayne Johnson ja Lena Headey näyttelevät päärooleja Stephen Merchantin Fighting with My Family -komediassa (2019), joka sijoittuu show-painin maailmaan. Merchantin ja Ricky Gervaisin yhdessä ohjaaman Cemetery Junctionin (2010) tapaan Fighting with My Family tulee Suomessa suoraan tallennelevitykseen. Vain DVD-tallenteena julkaistava elokuva on kaupoissa 5. elokuuta lähtien.
 • Spring Breakersista (2012) parhaiten tunnetun Harmony Korinen uusin elokuva The Beach Bum (2019) tulee myyntiin DVD-tallenteena 12. elokuuta. Pääosissa nähdään Matthew McConaughey, Isla Fisher, Snoop Dogg, Zac Efron, Martin Lawrence ja Jimmy Buffett.

 

Kotimaiset elokuvat

 • Dokumentaristi Katja Gauriloffin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva Baby Jane (2019) pohjautuu Sofi Oksasen samannimiseen romaaniin. Kahden naisen rakkaustarina meni huonosti teattereissa, ja tallennelevitykseen se tulee vain DVD-tallenteena elokuun 12. päivänä.
 • Petteri Saarion dokumenttielokuva Vedenneito (2019) ja Iina Terhon dokumenttielokuva Full of Love – pakomatka pakastimesta (2018) ilmestyvät DVD:lle samana päivänä samalta levittäjältä, elokuun 2. päivänä.

 

Jutussa mainitut julkaisut:

2.8. Vedenneito Elokuvapalvelu J. Suomalainen DVD
2.8. Full of Love – pakomatka pakastimesta Elokuvapalvelu J. Suomalainen DVD
5.8. Fighting with My Family SF Studios DVD
5.8. Selvhenter SF Studios DVD
Blu-ray
5.8. The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot Universal Sony DVD
Blu-ray
8.8. Vedenneito Elokuvapalvelu J. Suomalainen DVD
9.8. Two is a Family Soul Media DVD
12.8. Sistersin veljekset Future Film DVD
Blu-ray
12.8. Baby Jane Future Film DVD
12.8. The Beach Bum SF Studios DVD
12.8. The Man Who Killed Don Quijote Universal Sony DVD
Blu-ray
12.8. Mid90s Universal Sony DVD
Blu-ray
12.8. Hellboy Future Film DVD
Blu-ray
14.8. Puutarhajuhlat Cinema Mondo DVD
19.8. Britt-Marie kävi täällä SF Studios DVD
23.8. Life Itself Soul Media DVD
26.8. The Old Mand and the Gun (The Last Gentleman) Universal Sony DVD
Blu-ray
26.8. Us Universal Sony DVD
Blu-ray
UHD
29.8. Brad's Status Soul media DVD
30.8. Under the Silver Lake Future Film DVD
Blu-ray
30.8. Godzillan paluu Future Film DVD
Blu-ray

Ensi-illat

Keskiviikko 11.12.

ilmestyskirjanytjuliste

Perjantai 13.12.

westernstarsjuliste jouluiloaukrainaanjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

jouluiloaukrainaanjuliste terasleiditjuliste helenejuliste2 heinahattuvilttitossujaarhakkakoululainenjuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja