seurapeli1still viljaharala
Seurapelin päänäyttelijöitä oikealta: Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Emmi Parviainen, Paula Vesala, Iida-Maria Heinonen ja Paavo Kinnunen. Kuva: Vilja Harala / Tuffi Films

Emmi Parviainen, Laura Birn ja Paula Vesala näyttelevät päärooleja parhaillaan kuvausvaiheessa olevassa Seurapelit-komediassa, jonka Jenni Toivoniemi ohjaa esikoispitkänään. Tuffi Films Oy:n tuottaman elokuvan budjetti on 1,45 miljoonaa euroa, ja se valmistuu ensi vuoden puolella.

Toivoniemen itsensä kirjoittama elokuva kertoo Mitzin (Parviainen) syntymäpäiväjuhlista merenrantahuvilassa. Mitz on juuri eronnut, ja kun hänen paras ystävänsä Veronika (Birn) ilmestyy juhliin ruotsalaissyntyisen Hollywood-tähden kainalossa, Mitz aloittaa seurapelin, jonka päättyessä ihmissuhteet ovat entistä enemmän sekaisin.

Seurapelin juonikuvaus ja tapahtumamiljöö tuovat mieleen Erkko Kivikosken viimeiseksi jääneen elokuvan Yö meren rannalla (1981), jossa onnettoman avioparin (Pertti Palo ja Sirkku Grahn) huvilalle saapuvat illanviettoon yhteinen tuttava (Pauli Virtanen) uuden, nuoren vaimonsa (Eeva Eloranta) kanssa.

Seurapelin taustalla ovat havaintoni ryhmään kuulumisen etuoikeudesta ja taakasta, varsinkin kun kyseessä on pitkään toisensa tuntenut ystäväpiiri. Se on kuin perhe tai suku, hyvässä ja huonossa. Oikeastaan se on vielä enemmän, koska uskomme, että ystävänsä voi valita, Toivoniemi kertoo tuotantoyhtiön tiedotteessa.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen ja Paavo Kinnunen.

Tuffi Films tekee parhaillaan myös Marja Pyykön ohjaamaa Sihjaa ja episodielokuvaa Tottumiskysymys, jonka ensi-ilta on 27. syyskuuta.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja