ullaheikkila annikamiettinen
Ulla Heikkilä. Kuva: Annika Miettinen

Lyhytelokuvia ja radiokuunnelmiakin ohjannut Ulla Heikkilä debytoi pitkän näytelmäelokuvan ohjaajana Eden-työnimellä kulkevalla nuorisoelokuvalla, jonka kuvaukset alkavat huomenna tiistaina Kirkkonumella. Miia Haaviston Tekele Productions Oy:n ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva saa ensi-iltansa kesällä 2020 Nordisk Filmin levittämänä. Elokuvan budjetti on 1,25 miljoonaa euroa, josta 765 000 euroa on Elokuvasäätiön ennakkotukea.

Heikkilän itsensä käsikirjoittama elokuva seuraa 15-vuotiaitten nuorten rippileiriviikkoa. Idea on kummitellut kirjoittajan päässä jo oman rippileirin ajoilta. – Tuntuu, että rippileiriin tiivistyy monta ihmisyyden peruskysymystä, jotka koskettavat niin nuoria kuin aikuisiakin, Heikkilä sanoo tuotantoyhtiön tiedotteessa. – Taideteollisessa korkeakoulussa oli mietittävä pitkän elokuvan aihetta ja ajattelin jo silloin, että tässä se on. Aktiivisesti aloin työstää käsikirjoitusta kolme vuotta sitten.

– Lähdin tekemään Edeniä sen takia, että minua kiinnostaa yksilön ja ryhmän suhde. Kannattaako meidän heittäytyä mukaan ryhmään vai asettautua ulkopuolelle? Tarkoituksenani on, että elokuva ei anna yhtä yksiselitteistä vastausta, ja siksi siinä on monta päähenkilöä, Heikkilä kertoo tiedotteessa.

Vuonna 1989 syntynyt Heikkilä on valmistunut elokuvaohjaajaksi Aalto-yliopistosta.

Edenin päärooleihin on palkattu tämän hetken näkyvimmät nuoret näyttelijät. Satu Tuuli Karhu voitti alkuvuodesta sivuosanäyttelijän Jussin Tiina Lymin Ilosia aikoja, Mielensäpahoittajasta (2018) ja Linnea Skog saman palkinnon pari vuotta sitten Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpusta (2016). Jere Ristseppä puolestaan näytteli pääosan Vilhusen Hölmössä nuoressa sydämessä (2018). Amos Brotheruksella oli toinen pääosa Klaus Härön Tuntemattomassa mestarissa, joka tuli ensi-iltaan alkuvuodesta. 

Lisäksi mukana ovat Aamu Milonoff ja Bruno Baer sekä aikuisnäyttelijöistä Tommi Korpela ja Irina Pulkka.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja