Poimintoja Suomessa kesäkuun aikana julkaistavista DVD- ja Blu-ray-tallenteista.

thefavourite1still
Emma Stone elokuvassa The Favourite. Kuva: 20th Century Fox

Ulkomaiset elokuvat

Adam McKayn ohjaama poliittinen draama Dick Cheneystä, Vice – vallan oikeat kasvot, sai peräti kahdeksan Oscar-ehdokkuutta, mutta voitti vain parhaan maskeerauksen palkinnon. McKayn edellisen elokuvan, The Big Shortin (2015), tapaan Vicessa on mainio näyttelijäkattaus: Christian Bale Cheneynä, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill, Eddie Marsan, Jesse Plemons ja niin edelleen. DVD- ja Blu-ray-tallenteet tulevat kauppoihin 10. kesäkuuta. (SF Studios)

Moonlightin (2016) ohjanneen Barry Jenkinsin uusin elokuva If Beale Street Could Talk tulee myyntiin DVD- ja Blu-ray-tallenteina 24. päivänä kesäkuuta. Myös Destroyer ja Beautiful Boy pyörivät alkuvuodesta Suomen valkokankailla, ja ne tulevat tallennelevitykseen molemmissa formaateissa samana päivänä samalta levittäjältä. (Universal Sony)

Gomorran (2008) ja Tale of Talesin (2015) ohjanneen Matteo Garronen uusin elokuva Dogman ei tullut Suomessa teatterilevitykseen, mutta DVD- ja Blu-ray-tallenteet julkaistaan 17. kesäkuuta. Saman kohtalon koki Yann Demangen ('71) ohjaama White Boy Rick, tähtenään Matthew McConaughey, ja se tulee tallennelevitykseen viikkoa aiemmin. (Universal Sony)

Yorgos Lanthimoksen ohjaama The Favourite oli nimensä mukaisesti yksi suosikeista Oscar-gaalassa, mutta loistavasta arvostelumenestyksestä huolimatta tämä Hollywoodin muotista poikkeava pukudraama voitti vain yhden Oscarin. Dogtoothin, The Lobsterin ja The Killing of a Sacred Deerin ohjanneen kreikkalaisen Lanthimoksen uuden elokuvan tähtiä ovat roolistaan Oscarilla palkittu Olivia Colman, Emma Stone ja Rachel Weisz. DVD- ja Blu-ray-tallenteet ilmestyvät 10. kesäkuuta. (20th Century Fox)

tyttojokatiesiliikaa1still
Chevy Chase ja Goldie Hawn Jussi-kunniakirjalla huomioidussa Tyttö joka tiesi liikaa -elokuvassaan (1978). Kuva: Paramount

Goldie Hawnin, Chevy Chasen ja Dudley Mooren tähdittämä Tyttö joka tiesi liikaa (1978) ei ollut vain hitti, vaan se on yhä Suomen virallisen katsojatilastoinnin ajan 23. katsotuin ulkomainen elokuva. Colin Higginsin ohjaama rikoskomedia keräsi yli 480 000 katsojaa, eli enemmän kuin esimerkiksi Milos Formanin Amadeus (1984) tai Stanley Kubrickin A Clockwork Orange – Kellopeliappelsiini (1971). Yhteispohjoismaisen DVD-tallenteen uusintapainos tulee myyntiin 7. kesäkuuta. (VLMedia)

Mainiolla The Giftillä (2015) ohjaajana debytoineen näyttelijä Joel Edgertonin toinen ohjaustyö Boy Erased jäi ilman odotettuja Oscar-ehdokkuuksia, eikä sitten päässyt Suomessakaan teatterilevitykseen. Russell Crowen ja Nicole Kidmanin tähdittämä kehuttu draamaelokuva julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina 10. kesäkuuta. (Universal Sony)

Daniah De Villiers ja Mélanie Laurent näyttelevät pääosia Gilles de Maistren ranskalaisessa nuorisoelokuvassa Mia ja valkoinen leijona. Tammikuussa täkäläisillä valkokankailla pyörinyt elokuva tulee myyntiin DVD- ja Blu-ray-tallenteina 17. kesäkuuta. (SF Studios)

Kesäkuun ranskalaista tarjontaa edustaa myös Eric Barbierin (Käärmeen merkki) ohjaama Aamunkoiton lupaus (2017), jonka pääosia näyttelevät Charlotte Gainsbourg ja Pierre Niney. Jules Dassinin Lupaus aamunkoitteessa -elokuvan (1970) uudelleenfilmatisointi tulee suoraan DVD- ja Blu-ray-tallennelevitykseen 27. kesäkuuta. (Elokuvapalvelu J. Suomalainen / Soul Media)

Mies ja alaston ase -trilogian päätösosalla ohjaajana debytoineen Peter Segalin tuorein elokuva Second Act tulee tallennelevitykseen 3. kesäkuuta. Jennifer Lopezin tähdittämä draamakomedia pyöri meikäläisillä valkokankaillakin, ja tallenteena se on saatavilla kesäkuun 3. päivästä lähtien. (SF Studios)

Mads Mikkelsen kokee kovia brasilialaisen Joe Pennan ohjaamassa Arcticissa, jossa naparetkeilijä selviytyy helikopterionnettomuudesta, mutta joutuu nyt matkaamaan jalan apua löytääkseen. DVD- ja Blu-ray-tallenteet tulevat myyntiin 19. kesäkuuta, jolloin samalta levittäjältä ilmestyvät myös Nicholas McCarthyn The Prodigyn tallenteet. (Booky.fi / Mis.Label)

tropicofice2still
Jään kääntöpiirin DVD-julkaisu siirtyi kesäkuulle.

Kotimaiset elokuvat

Timo Vuorensolan ohjaama Iron Sky The Coming Race saapuu 3. kesäkuuta DVD- ja Blu-ray-levitykseen. Elokuvateattereissa vain kuudesosan Iron Skyn (2012) yleisöstä saaneen elokuvan tallennejulkaisulta löytyy tunnin verran lisämateriaalia. (SF Studios)

Lauri Törhösen kolmas pitkä elokuva, "kansainvälinen kotimainen" Jään kääntöpiiri (1987), tulee DVD:lle 10. kesäkuuta. Televisiossa vain kerran, liki neljännesvuosisata sitten, esitetyn elokuvan piti tulla DVD-levitykseen jo toukokuussa, mutta julkaisu myöhästyi. Sen sijaan Törhösen Palava enkeli (1984) ilmestyi DVD:lle ajallaan toukokuun 10. päivänä. (VLMedia)

1980-luvun yhdysvaltalaiseen videopeliin pohjautuva b-elokuva It Came from the Desert sai Suomen-ensi-iltansa viime syksynä, eikä kerännyt edes tuhatta katsojaa. Halvalla tehty englanninkielinen elokuva tulee DVD-levitykseen 7. kesäkuuta. (VLMedia / Black Lion Pictures)

Paul J. Vogelin ja Jarno Elosen ohjaama, suomalaista peliteollisuutta kuvaava The Name of the Game -dokumenttielokuva julkaistaan tupla-DVD:nä 7. kesäkuuta. (VLMedia / Black Lion Pictures)

Pekka Lepikön oman Kyllä isä osaa -sarjan kaavaa toistava Kaikki kotona -tilannekomediasarja tulee uudelleen DVD:lle kesäkuun 7. päivänä. 12-osainen sarja on jaettu kahteen eri julkaisuun, jotka molemmat löytyvät kaupoista 7. kesäkuuta lähtien. (VLMedia)

 

Jutussa mainitut julkaisut:

3.6. Iron Sky The Coming Race DVD BD SF Studios
3.6. Second Act DVD BD SF Studios
7.6. Tyttö joka tiesi liikaa DVD   VLMedia
7.6. It Came from the Desert DVD   VLMedia
7.6. The Name of the Game DVD   VLMedia
7.6. Kaikki kotona DVD   VLMedia
10.6. The Favourite DVD BD 20th Century Fox
10.6. Vice – vallan oikeat kasvot DVD BD SF Studios
10.6. Boy Erased DVD BD Universal Sony
10.6. White Boy Rick DVD BD Universal Sony
10.6. Jään kääntöpiiri DVD   VLMedia
17.6. Mia ja valkoinen leijona DVD BD SF Studios
17.6. Dogman DVD BD Universal Sony
19.6. Arctic DVD BD Booky.fi (Mis.Label)
19.6. The Prodigy DVD BD Booky.fi (Mis.Label)
24.6. If Beale Street Could Talk DVD BD Universal Sony
24.6. Destroyer DVD BD Universal Sony
24.6. Beautiful Boy DVD BD Universal Sony
27.6. Aamunkoiton lupaus DVD BD Elokuvapalvelu J. Suomalainen (Soul Media)

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja