poikajailves1still

1990-luvun kolmanneksi katsotuin kotimainen elokuva, Raimo O. Niemen ja Ville Suhosen ohjaama Poika ja ilves (1998) julkaistaan uudelleen DVD:llä syyskuun 20. päivänä. Future Filmin levittämä uuden DVD:n lähtömateriaalina on elokuvan tuore digitoitu versio, jonka tekoon Elokuvasäätiö myönsi maaliskuussa 10 200:n euron tuen.

Future Film julkaisee samana päivänä DVD-tallenteet myös kahdesta Liisa Helmisen elokuvasta. Pelikaanimies (2004) tulee nyt uudelleen DVD:llä, mutta jo tovi sitten tehtynä uutena digisiirtona. Helmisen ja Marjut Rimmisen yhdessä ohjaama Urpo & Turpo (1996) sen sijaan pääsee DVD:lle nyt ensimmäistä kertaa. Tallennelevitykseen Urpo & Turpo aarretta etsimässä -nimellä tuleva elokuva koostuu itsenäisistä nukkeanimaatiojaksoista. Sen jatko-osa, Urpo & Turpo (1997), tuli viime vuoden lopulla uusiksi valkokangaslevitykseen Urpo & Turpo johtolangan jäljillä -nimisenä. Elokuvan DVD- ja Blu-ray-tallenteet julkaistiin helmikuussa.

Lumifilm Oy sai joulukuussa 2016 Elokuvasäätiöltä 52 500:n euron tuen Urpo & Turpo -elokuvien digitointiin. Samalla elokuvien kuvasuhdetta on vaihdettu ja kuvat rajattu uudelleen alkuperäisestä 1,37:1-täyskuvasta 1,78:1-laajakuvaan, joka vastaa nykyisten laajakuvatelevision koko ruudun kokoa.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja