veijarit1still
Mikko Leppilampi ja Antti Luusuaniemi Veijareissa (2010). Kuva: Nordisk Film

Bronson Club Oy:n seuraava elokuva on Taru Mäkelän ohjaama Täydellinen joulu, jonka tuotanto on jo pitkällä ja ensi-ilta loppuvuodesta. Elokuva ei vielä tähän mennessä ole saanut Elokuvasäätiöltä tuotantotukea.

Tuottaja Jesse Fryckmanin mukaan Täydellinen joulu ei ole sama hanke kuin Homojoulukomedia, säätiöltä kehittämistukea saanut uudelleenfilmatisointi ruotsalaisesta En underbar jävla jul -hittielokuvasta (2015).

Täydellisen joulun päärooleissa nähdään muun muassa Aku Hirviniemi, Mikko Leppilampi, Antti Luusuaniemi, Maria Ylipää ja Pirkko Mannola. Kyseessä on Mannolan ensimmäinen elokuvaesiintyminen kymmeneen vuoteen, sitten Aleksi Mäkelän Rööperin (2009). Viime joulukuussa 80 vuotta täyttänyt Mannola teki valkokangasdebyyttinsä tasan 60 vuotta sitten Ville Salmisen Yks' tavallinen Virtanen-komediassa (1959).

Myös ohjaaja Taru Mäkelän uralla on tullut pyöreitä vuosia täyteen: ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva Pikkusisar (1999) sai ensi-iltansa 20 vuotta sitten. Sittemmin Mäkelä on tullut tutuksi nimenomaan komediaohjauksistaan, kuten Varasto-elokuvista ja Eilasta, Rampesta ja Likasta (2014). Mäkelän edelliset elokuvat on kuvannut Jouko Seppälä, mutta Täydellisessä joulussa kameran takana on Juice Huhtala.

Hirviniemi, Leppilampi ja Luusuaniemi ovat kaikki tuttuja saman tuotantoyhtiön aiemmista elokuvista: Hirviniemi näytteli pääosan Swingersissä (2018) ja Leppilampi ja Luusuaniemi puolestaan Veijareissa (2010). Viime syksynä ensi-iltaan tullut Swingers, Pamela Tolan esikoisohjaus ja parin vuoden takaisen tanskalaiselokuvan uudelleenfilmatisointi, keräsi vajaat 70 000 katsojaa. Elokuvan DVD- ja Blu-ray-tallenteet julkaistiin huhtikuun alussa.

Täydellinen joulu -elokuvahankkeesta on uutisoinut aiemmin ainakin Mesta.net.

ykstavallinenvirtanen1still
Pirkko Mannola ja Göran Cederberg elokuvassa Yks' tavallinen Virtanen (1959). Kuva: KAVI

Ensi-illat

Perjantai 20.9.

adastrajuliste rambolastbloodjul

missaoletbernadettejuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tottumiskysymysjuliste mestarichengjuliste marianparatiisijuliste divaoffinlandjuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Finland 220x150