laulavatsadepisarat3still
Gene Kelly elokuvassa Laulavat sadepisarat (1952).

Helsingin perinteikkäässä Orion-elokuvateatterissa esitetään ensi sunnuntaina musikaalielokuvan mestariteos Laulavat sadepisarat (1952). Gene Kellyn ja Debbie Reynoldsin tähdittämän ikivihreän klassikon näytös on omistettu Stanley Donenille, joka ohjasi elokuvan yhdessä Kellyn kanssa. Donen kuoli helmikuun lopulla 94-vuotiaana.

Adolph Greenin ja Betty Comdenin käsikirjoittama Laulavat sadepisarat ei ole ainoastaan musikaalielokuvien kermaa, vaan myöskin yksi tunnetuimmista ja pidetyimmistä elokuvanteosta kertovista elokuvista. Filmin tapahtumat sijoittuvat 1920-luvun Hollywoodiin, aikaan, jolloin äänielokuva on tekemässä nopeaa tuloaan. Se avaa mahdollisuuden myös musikaalielokuvien teolle, mutta siirtyminen ääneen ei ole helppoa sen enempää kameran takana kuin edessäkään oleville ihmisille. Sen sijaan tekeillä olevan elokuvan päänäyttelijän (Kelly) on helppo rakastua nuoreen tulokkaaseen (Reynolds) ja tämän kotiin saatettuaan laulaa sateisella kadulla elokuvan nimikkokappale, Singin' in the Rain.

Orion esittää elokuvan uutena digitaalisena esityskopiona, jota ei ole tekstitetty. Elokuva on sallittu kaikenikäisille. Esitys sunnuntaina 7.4. klo 18.15. Liput 10 €.

Laulavat sadepisarat on julkaistu Suomessa myös DVD- ja Blu-ray-tallenteina.

Ensi-illat

Perjantai 20.9.

adastrajuliste rambolastbloodjul

missaoletbernadettejuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tottumiskysymysjuliste mestarichengjuliste marianparatiisijuliste divaoffinlandjuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Finland 220x150