yosyotto4still mareksabogal
Marja Salo ja Petteri Summanen elokuvassa Yösyöttö. Kuva: Marek Sabogal / Solar Films

Marja Pyykön ohjaaman Yösyötön (2017) jatko-osa Tarhapäivä saa ensi-iltansa näillä näkymin marraskuussa, mutta aiemmista tiedoista poiketen elokuvan ohjaa Pyykön sijaan Tiina Lymi. Solar Films Oy:n tuottama elokuva pohjautuu Eve Hietamiehen samannimiseen romaaniin, josta Marko Leino ja Lymi ovat laatineet käsikirjoituksen.

Yösyötön päänäyttelijät Petteri Summanen ja Marja Salo sekä kuvaaja Konsta Sohlberg palaavat tehtäviinsä myös jatko-osassa. Sen sijaan leikkaaja vaihtuu Joona Louhivuoreen ja säveltäjä Juri Seppään. Louhivuori ja Seppä hoitivat näitä tehtäviä myös Lymin edellisessä elokuvassa

Lymi debytoi pitkän näytelmäelokuvan ohjaajana Solar Filmsin tuottamalla Äkkilähdöllä (2016), jonka jälkeen hän on ohjannut kaksi jatko-osaa muiden aloittamille elokuvasarjoille: Napapiirin sankarit 3:n (2017) ja Ilosia aikoja, Mielensäpahoittajan (2018). Tarhapäivästä on siis tulossa Lymin kolmas peräkkäinen jatko-osa.

Solar Filmsin tuottama Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja oli viime vuoden katsotuin kotimainen liki 350 000:lla katsojallaan.

Ensi-illat

Perjantai 16.8.

onceuponatimeinhollywoodjuliste pakomuurintakaajul

innadeyardjul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

veeranmaaginenelamajuliste olensuomalainenjuliste tottumiskysymysjuliste marianparatiisijuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja