Uutuusdokumentti hypnotisoija Olliver Hawkista tulee valkokankaille helmikuussa

olliverhawk1still
Olliver Hawk. Kuva: Franckforstén Oy

1960- ja 1970-luvuilla valtakunnallista julkisuutta saanut hypnotisoija Olavi Hakasalo (1930–1988) on Arthur Franckin uuden Olliver Hawk -dokumenttielokuvan aiheena. Helmikuun 8. päivänä valkokankaille saapuva elokuva on kertomus Olliver Hawk -nimellä esiintyneestä Hakasalosta ja myös vuoden 1980 oikeudenkäynnistä, jossa hän oli syytettynä petoksesta ja laittoman lääkäritoiminnan harjoittamisesta.

Tenhottu meri -työnimellä valmistettu Olliver Hawk on Franckin ja Oskari Forsténin Franckforstén Oy:n ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva. Elokuvasäätiöltä 120 000:n euron tuotantotuen saaneen elokuvan kokonaisbudjetti oli noin 250 000 euroa. Franck on laatinut myös sen käsikirjoituksen, kuvauksesta vastaa Mikko Kelloniemi ja leikkauksesta Markus Leppälä. Levityksestä huolehtii tuotantoyhtiö itse.

Hakasalo muistetaan hyvin myös vuoden 1967 esiintymisestä Ylen Jatkoaika-tv-ohjelmassa, jossa hän muutti veden viinaksi, muttei antanut kenenkään muun maistaa keitostaan. Samassa lähetyksessä vieraana oli myös Pertti Ylermi Lindgren, jonka "elämänkertomuksen" pohjalta Peter von Bagh ohjasi Kreivi-nimisen fiktioelokuvan vuonna 1971. Samana vuonna Hawk nähtiin cameo-roolissa Spede Pasasen Kahdeksannessa veljessä.