Solar Films Oy:ltä on tähän mennessä varmistunut ensi vuodelle kolme ensi-iltaa, jotka ovat Markus Lehmusruusun esikoisohjaus Risto Räppääjä ja pullistelija, Aleksi Mäkelän Olen suomalainen ja Mikko Koukin esikoisohjaus Fingerpori. Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjasarjan seitsemäs elokuva saa ensi-iltansa 19. helmikuuta, Kari Tapion elämänkertaelokuva 13. syyskuuta ja Pertti Jarlan suosikkisarjakuvan filmisovitus 18. lokakuuta. Kaikki elokuvat ovat Nordisk Filmin levityksessä.

Solar Films tuottaa myös Marja Pyykön ohjaaman Tarhapäivän, joka on jatkoa Pyykön Yösyötölle (2017). Sen ensi-iltapäivää ei ole ilmoitettu.

 

Risto Räppääjä ja pullistelija

Risto Räppääjä ja pullistelija on Solar Filmsin ja Nopoloiden Ricky Rapper Oy:n yhteistuotanto; Solarille elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle. Käsikirjoitus on Nopoloiden, kuvaus Robert Nordströmin, leikkaus Joona Louhivuoren, äänisuunnittelu Kirka Sainion, musiikki Iiro Rantalan, pukusuunnittelu Anna Vilppusen, maskeeraussuunnittelu Anu Rokkasen ja lavastus Otso Linnalaakson. Lapsinäyttelijöinä nähdään Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Eelis Kesäläinen ja aikuisrooleissa Ylermi Rajamaa, Pamela Tola, Jenni Kokander ja Timo Lavikainen. Risto Räppääjä ja pullistelija on kolmikon kallein elokuva 1,7:n miljoonan euron budjetillaan.

 

Olen suomalainen

Mäkelän 15. pitkän elokuvan on kuvannut kolmentoista edellisen tapaan Pini Hellstedt. Käsikirjoitus on Marko Leinon ja Tomi Tuikan, leikkaus Kimmo Taavilan, pukusuunnittelu Anu Pirilän, maskeeraussuunnittelu Laura Rantaniemen, lavastus Pirjo Rossin, äänisuunnittelu Jyrki Rahkosen ja musiikki Lasse Sakaran ja Kalle Chydeniuksen. Päätehtävissä nähdään Matti Ristinen, Tiina Lymi, Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola. Noin 1,53:lla miljoonalla eurolla tuotettu elokuva on Selinin ja Helteen tuotantoa, yhteistuottajana on Selinin ja Mäkelän Nummela-Filmi Oy.

 

Fingerpori

Fingerpori on Koukin ja Petja Lähteen käsikirjoittama. Kuvaajana toimii Konsta Sohlberg, leikkaajana Harri Ylönen, äänisuunnittelijana Kirka Sainio, pukusuunnittelijana Tiina Kaukanen, maskeeraussuunnittelijana Pia Mikkonen, lavastajana Sattva-Hanna Toiviainen ja säveltäjänä Antti Lehtinen. Markus Selin, Jukka Helle ja Nina Laurio tuottavat, budjetti on 1,5 miljoonaa euroa. Näyttelijöinä nähdään Santtu Karvonen, Jenni Kokander, Kari Väänänen, Pirjo Lonka, Aku Hirviniemi, Marja-Leena Kouki, Linda Wiklund, Iikka Forss, Sara Paavolainen, Akseli Kouki, Miska Kaukonen, Tom Petäjä, Sanna Stellan, Olli Rahkonen, Juho Milonoff, Asko Sarkola ja Helmi-Leena Nummela.

olensuomalainenjulisteiso

 

ILMOITUS

banneri suom

ILMOITUS

Ensi-illat

Keskiviikko 26.6.

lemmikkiensalainenelama2jul annabellecomeshomejul

Perjantai 28.6.

yesterdayjul 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

poikajailves19juliste pelikaanimies19juliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja