legendoftheancientsword2still
Leehom Wang Legend of the Ancient Swordin tähtenä. Kuva: Alibaba Pictures

Kiinaan muuttaneen Renny Harlinin uusin elokuva Legend of the Ancient Sword saapui kotimaansa valkokankaille lokakuun ensimmäisenä päivänä, mutta laihoin tuloksin. Lomaviikolla julkaistu elokuva keräsi ensimmäisen viikon aikana 379 447 katsojaa ja noin 1,7:n miljoonan euron lipputulot. Viikon aikana elokuvasta järjestettiin 53 440 näytöstä, eli näytöksissä kävi keskimäärin seitsemän katsojaa. Kiinassa on yli 44 000 elokuvasalia.

Toisella viikolla Legend of the Ancient Sword kiinnosti enää vain 18 844:ää katsojaa, mutta näytöksiä oli 10 980 kappaletta. Toisen viikon näytöksissä kävi siis keskimäärin alle kaksi katsojaa.

Vertailukohtana mainittakoon Kiinan tällä hetkellä vuoden katsotuimman elokuvan, Operation Red Sean, menekki: ensimmäisen kolmen viikon aikana 75 miljoonaa katsojaa ja kaikkiaan jo yli 500:n miljoonan euron lipputulot.


Saman tuotantoyhtiön toinen suuri floppi kolmessa kuukaudessa

Kiinalaiseen videopeliin pohjautuva Legend of the Ancient Sword on ilmeisen suuren budjetin fantasiaseikkailu, vaikka sen tuotantokustannuksien suuruutta ei olekaan kerrottu julkisuuteen. Elokuvan tuotannosta vastaa Alibaba Pictures, joka on omien tuotantojensa lisäksi ollut sijoittajana mukana suurissa Hollywood-tuotannoissa. Alibaba Picturesin edellinen suuren luokan floppi on heinäkuussa ensi-iltansa saanut Asura, joka vedettiin nopeasti pois teattereista, kun se keräsi kahdessa viikossa alle 1,5 miljoonaa katsojaa. Yli 110:llä miljoonalla eurolla tuotetun elokuvan lipputulot jäivät kuuteen miljoonaan euroon.

Harlinin ensimmäinen kiinalaiselokuva, Jackie Chanin tähdittämä toimintakomedia Skiptrace (2016) oli aivan toisen luokan menestys. Elokuva keräsi yli 112 miljoonan euron lipputulot ja oli maassa vuoden 13. katsotuin ensi-ilta. Ensimmäisen kolmen viikon aikana katsojia kertyi noin 25 miljoonaa.

Tällä hetkellä Harlinilla on jälkituotannossa Bodies at Rest -niminen toimintaelokuva, jonka ensi-ilta on joulukuussa. Suomalainen Lasse Enersen on säveltänyt musiikin molempiin Harlinin uutuuksiin.


Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Keskiviikko 28.7.

petterikaniinijulisteuusi

Perjantai 30.7.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

luokkakokous3jul perunajuliste2 sihjajuliste lapinlahtijul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja