ihmiselonihanuusjakurjuusstill1
Lasse Pöysti elokuvassa Ihmiselon ihanuus ja kurjuus. Kuva: KAVI / Neofilmi

Matti Kassilan, 94, toiseksi viimeinen pitkä näytelmäelokuva Ihmiselon ihanuus ja kurjuus (1988) julkaistaan DVD:llä huhtikuun 6. päivänä. Lasse Pöystin tähdittämä elokuva on ollut aiemmin DVD:llä saatavilla vain osana Illume Oy:n julkaisemaa Matti Kassila Collectionia, joka ei tullut yleiseen myyntin.

30 vuotta sitten valmistunut Ihmiselon ihanuus ja kurjuus oli Kassilan 31. pitkän elokuvan ohjaustyö ja hänen toine sovituksensa F. E. Sillanpään teoksista. Vuonna 1956 Kassila ohjasi Sillanpään Elokuu ylistetyn filmatisoinnin, joka kilpaili Cannesin filmifestivaalin pääpalkinnosta. Elokuu voitti kuusi Jussi-palkintoa, mukaan lukien parhaan ohjauksen ja tuottajan palkinnot, kun taas Ihmiselon ihanuus ja kurjuus sai neljä Jussi-palkintoa.

Sillanpään teoksista on tehty myös viisi muuta filmatisointia. Teuvo Tulio ohjasi Nuorena nukkuneen (1937), Nyrki Tapiovaara ja Hugo Hytönen Miehen tien (1940), Valentin Vaala Ihmiset suviyössä (1948), Roland af Hällström Poika eli kesäänsä -elokuvan (1955) Elämä ja aurinko -romaanista ja Jack Witikka Silja – nuorena nukkuneen (1956).

Ensi-illat

Perjantai 20.9.

adastrajuliste rambolastbloodjul

missaoletbernadettejuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tottumiskysymysjuliste mestarichengjuliste marianparatiisijuliste divaoffinlandjuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Finland 220x150