Risto Räppääjä ja Viileä Venla sai tähtensä

Mari Rantasilan ohjaamaan kolmanteen Risto Räppääjä -elokuvaan on nyt valittu pääosien esittäjät, jotka edellisen filmin tavoin ovat eri näyttelijöitä kuin ensimmäisen osan lapsitähdet. Niilo Sipilän, Mimmi Lounelan, Severi Heikkilän ja Lauramaija Luodon jäljillä jatkavat nyt Lauri Karo ja Venni Uotila, joista siis edeltävä näyttelee Risto Räppääjää ja jälkimmäinen Nelli Nuudelipäätä. Viileän Venlan näyttelijäksi valittiin Olivia Ainali.

Risto Räppääjä ja viileä Venla on kahdesta aikaisemmasta filmistä poiketen alkuperäinen tarina, jonka kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola ovat laatineet vartavasten valkokangasta varten. Kolmantena pitkänä ohjaustyönään filmin ohjaava Rantasila aloittaa filmin kuvaukset kesällä, ja mukana ovat myös kahdesta ensimmäisestä osasta tutut Martti Suosalo, Ulla Tapaninen ja Annu Valonen sekä tuore vahvistus Juha Muje, joka näyttelee Viileän Venlan isää. Filmin tuottavat Rimbo Salomaa ja Lasse Saarinen Kinotar Oy:stä.

Vuonna 2008 ensi-iltansa saanut ensimmäinen osa sai elokuvateattereissa 212 000 katsojaa, jonka lisäksi elokuvan DVD-julkaisua on myyty lähes 200 000 kappaleen verran. Viime vuonna ensi-iltansa saanut jatko-osa löysi lähes 330 000 katsojaa ja siitä otettiin DVD-tallennemyyntiin 128 000 kappaleen ensipainos.

Lähde: Nordisk Film | Kuva: Kinotar

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).