Kick-Assista ja Harry Brownista poiketen monet uudet brittielokuvat päätyvät Suomessa suoraan DVD-levitykseen. Näin tulee käymään myös kahdesta tämän vuoden hittielokuvasta, Titaanien taistelusta ja Prince of Persiasta tutun Gemma Artertonin tähdittämän The Disappearance of Alice Creed -trillerin kohdalla, joka tähtensä suosiosta ja saamistaan hyvistä arvosteluista huolimatta välttää teatterilevityksen ja ilmestyy kauppojen hyllyille 11. marraskuuta. Saman kohtalon kokee myös Ridley Scottin Jordan-tyttären esikoisohjaus Cracks, joka Eva Greenin tähdittämänä ilmestyy Suomessa lokakuussa Viattomuuden uhrit -nimellä.

Viattomuuden uhrit -trillerin levittävä Atlantic Film julkaisee myös toisen uunituoreen brittiläisen elokuvan lokakuun 20. päivänä. Kyseessä on Emily Bluntin, Bill Nighyn, Rupert Grintin, Rupert Everettin ja Martin Freemanin tähdittämä Wild Target -rikoskomedia, joka tulee Suomessa DVD:lle noin viikkoa ennen kuin se saa teatteriensi-iltansa Yhdysvalloissa. Elokuvan on ohjannut Jonathan Lynn, joka tunnetaan komedioista Cluedo, Serkkuni Vinny ja Koko potti. Marraskuussa sama firma julkaisee DVD:llä myös teattereihin pääseen Jane Campionin Yön kirkkaan tähden ja joulukuussa suoraan DVD:lle menevän The Watcher -trillerin, jota Paddy Considine ja Julia Stiles tähdittävät.

Vanhempaa brittielokuvaa loppuvuodesta DVD:llä edustavat mm. Papillon-ohjaajan Brasilian pojat (1978), George P. Cosmatosin Pääkalloprikaati (1979), Suuri pakoretki -ohjaajan Kotka on laskeutunut (1976), Catherine Zeta-Jonesin ja Eric Idlen komedia Apua, perintö vaarassa (1993), Charles Sturridgen Kourallinen tomua (1988) ja Delbert Mannin tv-sovitus Länsirintamalta ei mitään uutta -klassikosta (1979).

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat