Juha Wuolijoen (Gourmet Club) ohjaama Joulutarina-elokuva on laajimmalle levinnyt suomainen näytelmäelokuva, kertoo Sandrew Metronome -levitysyhtiö. Levityssopimuksia on tehty jo lähes sataan maahan, ja filmi saakin ensi-iltansa tulevana jouluna mm. Espanjassa, Ruotsissa, Norjassa, Kreikassa, Kanadassa ja Virossa. Espanjassa elokuva on pääsemässä levitykseen peräti sadan kopion voimalla. Filmi tulee uudelleen elokuvateattereihin Suomessa 14. marraskuuta eli tulevana perjantaina.

 

Yhdysvalloissa Joulutarinan levityksestä vastaa Lightning Entertainment Group, joka levittää elokuviaan Lionsgaten ja Anchor Bayn kautta. "Joulutarina on elokuva, joka vetoaa kaikenikäisiin", kertoo yhtiön toimitusjohtaja Paul Gardner, joka uskoo elokuvasta tulevan jokavuotinen jouluperinne. Elokuva nähtäneen rajoitetussa teatterilevityksessä, mutta laajemmassa DVD-levityksessä.

 

Joulutarinan englanninkielisen Christmas Story -version äänirooleissa kuullaan John Turturroa, Noah Emmerichiä ja IMDb:n mukaan myös elokuvan tuottaja Michael Badalucco olisi mukana ääniroolissa. Turturro tunnetaan mm. Coen-veljesten Voi veljet, missä lienet? -komediasta ja Michael Bayn Transformersista. Hän äänittää Kari Väänäsen esittämän Iisakin vuorosanat. Nikolaksen äänenä kuultava Noah Emmerich on tuttu mm. Cellular- ja Little Children -elokuvista. Elokuvassa Nikolasta esittää Hannu-Pekka Björkman.

 

Joulutarina oli viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva, joka voitti Jussin parhaasta kuvauksesta ja lisäksi yleisö-Jussin. Tuotantoyhtiö Snapper Films aikoo tuoda vuoden 2010 talvella elokuvateattereihin lastenelokuvan Ella ja Paterock, joka perustuu Timo Parvelan kirjasarjaan. Yhtiö kehittelee myös Hella Wuolijoesta kertovaa elokuvaa, jonka ohjauksesta ja tuottamisesta vastaa Joulutarinan ohjaaja Juha Wuolijoki.

 

Lähde: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy, IMDb, Snapper Films

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Keskiviikko 28.7.

petterikaniinijulisteuusi

Perjantai 30.7.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

luokkakokous3jul perunajuliste2 sihjajuliste lapinlahtijul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja