Useita palkittuja tv-sarjoja ja lyhytelokuvia ohjanneen Saara Saarelan Väärät juuret -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Helsingissä. Milka Ahlrothin, Pertti Sveholmin ja Niko Saarelan tähdittämän filmin kuvaukset siirtyvät joulukuussa Ouluun. Ensi-iltaan filmi tulee ensi syksynä.

Saarelan ja Seija Ahavan käsikirjoittamassa filmissä Kuuran perheenjäsenet ovat pakotettuja kohtaamaan vaiettuja asioita ja kysymyksiä suvun jatkuvuudesta. Elokuva yhdistelee draamaa erikoisefekteihin ja fantasiajaksoihin. "Mistä me tulemme, mitkä asiat säilyvät sukupolvelta toiselle, miksi olemme niin eri- tai samanlaisia kuin vanhempamme? Näitä kysymyksiä elokuva purkaa", kertoo ohjaaja/käsikirjoittaja Saarela. Ohjaaja on opiskellut elokuvahistoriaa Ranskassa, jonka lisäksi hän on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolta maisteriksi tänä vuonna. Opiskelujen ohella hän on työskennellyt ahkerasti, tehden mm. Hengittämättä ja nauramatta -elokuvan vuonna 2002 sekä tv-sarjoja, lyhytelokuvia ja mainoksia.

Väärät juuret -filmin tuottaa Edith Film ja Liisa Penttilä, joka on ollut yksi Lars von Trierin Dogville- ja Manderlay-menestyselokuvien tuottajista. Dogvillen pääosassa nähtiin Nicole Kidman. Väärät juuret -filmin levittää Walt Disney Studios Motion Pictures Finland -nimihirviö. Elokuva on suomalais-ruotsalainen yhteistuotanto, jonka rahoittajia ovat Suomen elokuvasäätiö, YLE Yhteistuotannot, Nordisk Film & TV -säätiö sekä Film I Väst.

Lähde: Filmikamari

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Keskiviikko 28.7.

petterikaniinijulisteuusi

Perjantai 30.7.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

luokkakokous3jul perunajuliste2 sihjajuliste lapinlahtijul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja