Aleksi Mäkelän ohjaama Älä unta nää -televisioelokuva saa ensiesityksensä Ylen Kotikatsomossa 24. marraskuuta. Elokuvan pääosissa nähdään Elina Knihtilä, Amanda Pilke, Eppu Salminen, Juha Veijonen, Kari Hietalahti ja Outi Mäenpää.

 

 

Tarinan päähenkilö on nelikymppinen työmaaruokalan kassa Eija (Elina Knihtilä), joka asustelee kaksin tyttärensä Helin (Amanda Pilke) kanssa. Tarinan alkajaisiksi Eija tajuaa, että suhde naimisissa olevaan Markkuun (Eppu Salminen) on auttamattomasti ohi. Heli-tyttären asiat ovat sen sijaan mallillaan. Hänellä ja Kimmolla (Mikko Neuvonen) on orastava rakkaussuhde, joka roihahtaa pian isoon liekkiin ja aiheuttaa kiperiä tilanteita Kimmon kotona.


Ihmissuhteissaan epäonninen Eija retkahtaa viinoittuneeseen Keijoon (Juha Veijonen), jonka eleet ovat yhä kuin voittajan. Pinttynyt poikamies Birger (Kari Hietalahti) tuntee kyllä kovastikin vetoa Eijaan, muttei osaa ilmaista tunteitaan sen vertaa että tulisi otetuksi vakavasti – ainakaan heti.


Työkaveri Kaarina (Outi Mäenpää) on ehdottanut Eijalle muuttoa Espooseen, mutta lähtö Karhulasta ei ole ensimmäinen asia, joka Eijan pitää ratkaista. Aika monta mutkaa on matkassa ja jokaisessa on hyvä mahdollisuus mennä metsään (lähde: YLE).

 

Ohjauksen lisäksi Mäkelä on vastannut elokuvan leikkauksesta. Kuvaajana työskenteli hänen vakiokuvaajansa Pini Hellstedt. Käsikirjoitus on Venla Mäkelän (ei sukua ohjaaja Mäkelälle) käsialaa.

 

Lähde: YLE

 

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Keskiviikko 28.7.

petterikaniinijulisteuusi

Perjantai 30.7.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

luokkakokous3jul perunajuliste2 sihjajuliste lapinlahtijul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja