Blu-ray-arvostelu: Supermarsu 2:ssa (2022) on tärkeä sanoma ja savolainen mehiläinen

a

SUPERMARSU 2
Suomi 2022

Ohjaus: Joona Tena
Käsikirjoitus: Joona Tena, Paula Noronen
Tuotanto: Marko Talli, Anni Pänkäälä / Yellow Film & TV Oy
Pääosissa: Senni Peltoniemi, Lucas Timperi, Essi Hellén

1 tunti 30 minuuttia

Paula Norosen lastenkirjasarjaan pohjautuva Supermarsu 2 on jonkin verran ensimmäistä osaa parempi elokuva, vaikka alkaakin junnata paikoillaan elokuvan loppupuolella.

Ensimmäisessä elokuvassa supermarsun voimat saanut Emilia (Senni Peltoniemi) käyttää nyt voimiaan auttaakseen muita erikoisia eläimiä, erityisesti mehiläisiä ja varsinkin erästä savolaista mehiläistä (äänenä Ilari Johansson), joka on jättänyt kotiseutunsa saasteet ja lähtenyt raikkaampaan ilmaan… Helsinkiin.

Sanoma mehiläisten tärkeydestä ruoantuotannossa on elokuvan johtoajatus. Ei voi sanoa, että tärkeä sanoma olisi nokkelasti ujutettu tarinaan, pikemminkin se lätkäistään päin naamaa rautalangasta vääntäen. Hauskuus on silti jatkuvasti läsnä. Savolaismehiläinen lienee suunnattu nimenomaan aikuiskatsojille, ja se onkin ratkaiseva tekijä.

Joona Tenan ohjaamassa elokuvassa kuvataan onnistuneesti nykypäivän Helsinkiä kuin suuren maailman suurkaupunkia. Välillä käydään tulevaisuudessa ja CGI-maisemien äärellä, ja tuolloin budjettirajoitukset näkyvät. Kömpelöitä CGI-kuvia mahtuu myös nykypäivään sijoittuviin kohtauksiin, mutta savolaismehiläisen ja jättiläismarsun (äänenä Esko Salminen) hahmot on hienosti toteutettu.

1tahtea1tahtea1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi heikkokuuloisille, ruotsi
Ikäraja: S
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).