Ailo – pienen poron suuri seikkailu (2018)

ailobd

AILO: UNE ODYSSÉE EN LAPONIE
Ranska, Suomi 2018

Ohjaus: Guillaume Maidetchevski
Käsikirjoitus: Guillaume Maidetchevski
Tuotanto: Laurent Baudens, Laurent Flahault, Gaël Nouaille; Marko Röhr / MRP Matila Röhr Productions Oy

1 tunti 26 minuuttia

Yksi parhaiten maailmalla menestyneistä ranskalaiselokuvista on Jean-Jacques Annaud’n Karhu (1988), jossa orpo karhunpoikanen lähtee seuraamaan täysikasvuista karhua ja pakenemaan metsästäjiltä tämän kanssa. Karhun näki Suomenkin elokuvateattereissa lähes 400 000 katsojaa.

Ranskalaisten ja suomalaisten yhdessä tekemä Ailo – pienen poron suuri seikkailu tuo tietysti mieleen Annaud’n elokuvan, vaikka tässä ei metsästäjiä paetakaan. Uhkaa edustavat paljon kiltimmät metsätyökoneet. Orvon sijaan kyseessä on poroäidin ja hänen vasansa ”suuri seikkailu”, joka nyt on lähinnä kuljeskelua paikasta toiseen ja jokien ylitystä. Mukaan on otettu kertoja (Peter Franzén), joka on jatkuvasti äänessä ja jutuillaan tekee selväksi, että elokuva on suunnattu perheen pienimmille. Joka tapauksessa jutun juoni on hyvin yksinkertainen ja tarina liki olematon. Tämän kun hyväksyy, niin voinee nauttia elokuvan suuremmista ansioista, jotka ovat luontokuvauksessa eläimine päivineen.

Elokuvan suomalaisten tekijöiden viimeisimpiä töitä ovat Suomen luontoa kuvanneet dokumenttielokuvat Metsän tarina (2012) ja Järven tarina (2016), joiden toveriksi Ailo hyvin sopii – vaikka sen poroja onkin ohjattu.

Yli kaksi miljoonaa euroa maksanut elokuva kuvattiin Suomen ja Norjan Lapissa, josta ei ainutlaatuisia ja yhä elokuvissa vähän hyödynnettyjä maisemia puutu.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Lyhyitä haastatteluita eläinvastaavan ja kuvaajien kanssa sekä traileri.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Nordisk Film
Tekstitys: suomi heikkokuuloisille, ruotsi, tanska, norja, englanti
Ääni: DTS-HD MA 5.1, PCM 2.0
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

7u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla