armomurhaaja1
Matti Onnismaa Armomurhaajan pääroolissa. Kuva: It's Alive Films

Matti Onnismaa, Jari Virman, Hannamaija Nikander ja Heikki Nousiainen nähdään Teemu Nikin ohjaaman Armomurhaajan pääosissa. Nikin ja Jani Pösön It's Alive Films Oy:n kautta tuottama trilleri kertoo 50-vuotiaasta Veijo Haukasta, mekaanikosta, jonka toinen työ on lopettaa sairaita lemmikkejä. Erään kerran Haukalle maksetaan terveen koiran lopettamisesta, mutta sen sijaan Haukka ottaa koiran omakseen. Eläimen alkuperäinen omistaja ei ole tyytyväinen, ennen kuin koira on kuollut. Kaksi ehdotonta miestä joutuu törmäyskurssille.

Synopsiksen mukaan Armomurhaaja on "piinkova trilleri, jossa kivusta maksetaan kivulla". Kyseessä on Nikin kolmas pitkä elokuva, joka poikkeaa tyylilajiltaan kahdesta edellisestä. Nikki debytoi pitkän elokuvan ohjaajana 3 Simoa -komedialla (2012), jota seurasi samannimiseen suosittuun televisiosarjaan pohjautuva Lovemilla (2015). Nikki ja Pösö saivat Lovemillasta parhaan käsikirjoituksen Jussi-ehdokkuuden.

Armomurhaajan pääroolin näyttelevä Matti Onnismaa on nähty Nikin molemmissa pitkissä elokuvissa sekä muun muassa tämän Kaveri-lyhytelokuvassa (2008). Uuden elokuvan päänäyttelijöistä myös Virman ja Nikander nähtiin Lovemillassa.

Tämän vuoden aikana valmistuvan Armomurhaajan tuotantobudjetti on vain 300 000 euroa, josta Elokuvasäätiön tukea on kolmasosa. Ohjaamisen, käsikirjoittamisen ja tuottamisen lisäksi Nikki vastaa elokuvan leikkauksesta sekä lavastuksesta ja puvustuksesta, kahdesta jälkimmäisestä yhdessä Sari Aaltosen kanssa. Aaltonen toimii myös elokuvan kuvaajana. Äänisuunnittelusta vastaa Sami Kiiski.

Armomurhaajan teatterilevityksestä vastaa Scanbox Entertainment (Finnkino), ensi-iltapäivää ei vielä ole päätetty.

Ensi-illat

Keskiviikko 17.7.

leijonakuningasjuliste

Perjantai 19.7.

childsplayjul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

poikajailves19juliste pelikaanimies19juliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja