Juha Wuolijoki on saanut 6 500 käsikirjoitustuen Suomen elokuvasäätiöltä Vinski ja näkymättömyyspulveri -nimisen lastenelokuvan käsikirjoittamiseen yhdessä Mauri Aholan kanssa. Snapper Films -tuotantoyhtiötään johtavan Wuolijoen ja Aholan käsikirjoitus pohjautuu Aapelin (oikealta nimeltään Simo Puupposen) vuonna 1954 ilmestyneeseen Koko kaupungin Vinski -lastenkirjaan, josta Leena Paavonen ja Raili Rusto ohjasivat kaksi televisioelokuvaa vuosina 1969 ja 1970.

Wuolijoki on aiemmin ohjannut oman tarinansa pohjalta Joulutarinan (2007) sekä omasta käsikirjoituksestaan Hella W:n (2011). Snapper Filmsin tuottamassa kahdessa Ella ja kaverit -lastenelokuvassa hän toimi tuottajan lisäksi myös dramaturgina. Viimeisimmäksi Wuolijoki on ohjannut yhdysvaltalais-suomalaisen Zarra's Law -rikoselokuvan, joka on tähän mennessä nähty vain Sodankylän elokuvafestivaaleilla ja Ruotsin televisiossa.

Valkokankaalla Aapelin romaaneista on nähty Meidän Herramme muurahaisia (1954), Pikku Pietarin piha (1958) ja Pekko, runoilijan poika (1965), jotka olivat pohjana Rauni Mollbergin Aika hyvä ihmiseksi -komedialle (1977). Lisäksi Pikku Pietarin piha -romaanista on tehty Jack Witikan ohjaama samanniminen elokuva vuonna 1961. Mollberg on filmannut Aapelin tekstien pohjalta myös Meidän Herramme muurahaisia- ja Siunattu hulluus -televisioelokuvat vuosina 1964 ja 1975.

Ensi-illat

Keskiviikko 17.7.

leijonakuningasjuliste

Perjantai 19.7.

childsplayjul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

poikajailves19juliste pelikaanimies19juliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja