killyourfriendsdvd

KILL YOUR FRIENDS
Iso-Britannia 2015

Ohjaus: Owen Harris
Käsikirjoitus: John Niven
Tuotanto: Gregor Cameron, Will Clarke, Len Blavatnik
Pääosissa: Nicholas Hoult, James Corden, Georgia King

1 tunti 39 minuuttia

Brittiläisen Owen Harrisin ensimmäinen pitkä elokuva Kill Your Friends on sellainen teos, joka heti alussa tulee jakamaan katsojien mielipiteet. John Nivenin oman romaaninsa pohjalta käsikirjoittamassa elokuvassa kun päähenkilö on vastenmielinen ihminen, eikä tarinassa ole ensimmäistäkään ”normaalia” ja tasapainoista roolihahmoa.

1990-luvun puolivälin Lontoossa tapahtuva elokuva sijoittuu silloin vielä tuolloin kukoistaneeseen äänilevymaailmaan. Steven (Nicholas Hoult) ja Roger (James Corden) ovat nuoria kykyjenetsijöitä ja järjestäjiä menestyvässä rock-levy-yhtiössä. He ovat ylimpiä ystävyksiä, Rogerin mielestä. Todellisuudessa Steven antaa Rogerille ja tämän elämälle yhtä vähän arvoa kuin kaikkien muidenkin omille. Ainoastaan omaa etuaan ajava Steven on valmis tekemään urallaan etenemisen vuoksi mitä vain, missä vain ja miten vain – myös murhan tai pari.

Huumeet, alkoholi ja vielä kerran huumeet ovat jatkuvasti läsnä Stevenin elämässä. Nuori mies on monien unelmoimassa ammatissa, joka on hänelle itselleekin henki ja elämä. Siitä huolimatta hän ei voi siitä nauttia, koska peli on kovaa ja ennen kaikkea siksi, koska Steveniltä puuttuu inhimillinen puoli. Sääliä hänellä riittää vain itselleen, eikä sitäkään kovin usein.

Hyvän roolin tekevä Hoult on myös elokuvan kertoja, ja tässä tapauksessa kertoja myös puhuu suoraan kameralle. Talk show -isäntänä tunnettu James Corden on hyvässä vedossa, vaikka hänen roolinsa jääkin lopulta melko pieneksi. Houltia lukuun ottamatta Kill Your Friendsistä ei juuri löydy kansainvälisesti tunnettuja niminäyttelijöitä, mutta asiansa osaavia näyttelijöitä sitäkin enemmän.

Kill Your Friends on älykäs, mutta tarkoituksellisen kylmä ja karu kuvaus menestyksen tavoittelusta ja sen menettämisen pelosta. Kylmä, mutta värikäs, on myös elokuvan visuaalinen ilme, josta vastaavat lupaava esikoisohjaaja ja ruotsalainen kuvaaja Gustav Danielsson (Sinä elävä).

Tapahtumarikas ja yllätyksellinen elokuva kulkee erinomaisesti ja pysyy koko ajan mielenkiintoisena.

tahtitahtitahtitahtitahti2

 
LISÄMATERIAALI:

Ohjaajan, käsikirjoittajan ja näyttelijöiden haastatteluja.


DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (2.40:1)
Levyjä: 1

16

dvd

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja