NOWHERE BOY
Iso-Britannia / Kanada 2009

Ohjaus: Sam Taylor-Wood
Käsikirjoitus: Matt Greenhalgh
Tuotanto: Robert Bernstein, Kevin Loader, Douglas Rae
Pääosissa: Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas

1 tunti 33 minuuttia

Siitä huolimatta, että John Lennonia (1940–1980) enemmän on elämänsä aikana saavuttanut vain harva , ei hän koskaan saanut kokea normaalia lapsuutta, nuoruutta, elämää eikä kuolemaa. 30 vuotta sitten murhatun Lennonin nuoruusvuodet ovat Nowhere Boyn aiheena – elokuvan, joka kertoo tarinan tavallisesta pojasta ja hänen tiestään kohti legendaksi muuttumista.

1950-luvun lopun ja 1960-luvun alun Liverpooliin sijoittuvassa elokuvassa John (Aaron Johnson) on lähellä täysi-ikäisyyttä ja kärsii jatkuvista ongelmista koulussa, josta hänet lopulta erotetaan. Kotona häntä odottavat tunteidenosoituksia välttelevä täti Mimi (Kristin Scott Thomas) ja George-setä (David Threlfall), joka rakastaa Johnia kuin omaa poikaansa. Georgen yllättäen kuoltua John tutustuu uudelleen lähistöllä asuvaan äitiinsä Juliaan (Anne-Marie Duff). Nyt Julia on naimisissa ja kahden nuoren tytön äiti, vaikka hylkäsi Johnin tämän ollessa vain viisivuotias. Seuraa kipeä ajanjakso, jonka aikana John löytää sekä musiikin, kohtalotoverin ja todellisen ystävän Paulista (Thomas Brodie-Sangster), kutsumuksensa että äitinsä, mutta menettää niistä tärkeimmän.

{slimbox#1 gl images/muut/arvostelut/2011/tammi/nowhereboy1.jpg,images/muut/arvostelut/2011/tammi/nowhereboy1_t.jpg,Aaron Johnson (pressikuva); images/muut/arvostelut/2011/tammi/nowhereboy2.jpg,images/muut/arvostelut/2011/tammi/nowhereboy2_t.jpg,Aaron Johnson ja Anne-Marie Duff (pressikuva); }

Lennonin siskopuolen muistelmiin perustuva elokuva on komeasti kuvattu ja lavastettu puhumattakaan Johnsonin, Duffin ja erityisesti Scott Thomasin roolisuorituksista. Ohjaaja Sam Taylor-Wood ei kuitenkaan saa tarpeeksi irti tarinastaan, sillä vaikka tarina on yhtä sydäntä riipaiseva kuin Lennonin Mother- ja My Mummy’s Dead -kappaleet, jää elokuva melko tunneköyhäksi kokemukseksi – Mimiltäkin puuttuu tunteet elokuvan alkupuolella. Kunnon tunteen puuttuminen on outoa myös siksi, koska päähenkilöt sentään käyvät läpi sekä raskaita että iloisia asioita, oppivat tuntemaan itsensä ja toisensa paremmin sekä rakastamaan ja luopumaan.

Kaikesta huolimatta Nowhere Boy auttaa ymmärtämään paremmin Lennonia ja hänen musiikkiaan, vaikkakin toimii myös pelkkänä ihmissuhdedraamanakin, kertomuksena tavallisista ihmisistä.LISÄMATERIAALI

Trailereita.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
Nordisk Film
Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi
Ääni:
Dolby Digital 5.1
Kuva:
16:9 anamorfinen widescreen (2.35:1)
Levyjä:
1
Ikäraja:
11

Ensi-illat

Keskiviikko 16.1.

ironsky2juliste2

Perjantai 18.1.

glassjuliste2 greenbookjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

ironsky2juliste2 aurorajuliste olliverhawkjuliste ristorappaajajapullistelijajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Katsotuimmat kotimaiset 1970–

Katsotuimmat kotimaiset 1970–

1. Tuntematon sotilas (2017) 1 017 201
2. Uuno Turhapuro armeijan leivissä (1984) 750 965
3. Maa on syntinen laulu (1973)
711 909