GOURMET CLUB
Suomi 2004

Ohjaus: Juha Wuolijoki
Käsikirjoitus: Pekka Pesonen
Tuotanto: Juha Wuolijoki / Snapper Films
Pääosissa: Hannu-Pekka Björkman, Kari Ketonen

1 tunti 5 minuuttia


Mitä saadaan, kun yhdistetään suomalainen elokuva, Hella Wuolijoen sukulaispoika, amerikkalainen filmitähti, Minna Haapkylän aviomies ja suomalaisen elokuvan vanhoja tähtikasvoja? Munat seisauttava kattaus, tai näin ainakin Gourmet Club -elokuvan juliste lupaa.

Tarina keskittyy Paavoon (Hannu-Pekka Björkman), ylelliseen elämään tottuneeseen lääkäriin, jonka elintapoja uhkaa rahaongelmat, johon ei näytä tulevan ratkaisua. Viikoittain Paavolta menee sievoinen summa Gourmet Clubin kokoontumisissa, joissa muutama tarkoin valittu porvari syö aterian ja yrittää arvata sen ainesosat. Jokainen pöydän ääressä istuva lyö vetoa 500 euroa oikeasta vastauksesta, mutta vain yksi korjaa potin. Paavo ei onnistu arvaamaan oikein, mutta kun tulee hänen vuoronsa tuoda ateria-ainekset, hän saa loistavan idean: mihinpä lääkäri pääsisi paremmin käsiksi kuin kukaan toinen? "Rikostoverikseen" hän saa ulkomaalaisen, huonosti suomea puhuvan kokin (Michael Badalucco).

Juha Wuolijoen elokuvan visuaalinen ilme on upeaa katseltavaa, mutta onneksi myös käsikirjoittaja on onnistunut työssään eikä filmiä ole yritetty turhaan pilata pitkittämällä sen kestoa. Hän on kirjoittanut Björkmanin esittämälle Paavolle ylivoimaisesti elokuvan suurimman roolin, joten Björkmanin hyvä suoriutuminen roolista onkin ollut äärimmäisen tärkeää. Sen sijaan esimerkiksi Kari Ketosen esittämä nuori pankinjohtaja on vähemmän onnistunut hahmo, kun taas Antti Litjan, Aarno Sulkasen ja Tapani Pertun esittämät Gourmet Clubin vanhemmat jäsenet jäävät harmittavan vähäiselle huomiolle, mutta siitäkin huolimatta elokuva toimii erinomaisesti.

Gourmet Club edustaa suomalaisen televisioelokuvatuotannon ehdotonta parhaimmistoa.LISÄMATERIAALI

Valokuvagalleria, trailereita ja 18-minuuttinen making of -dokumentti.DVD-JULKAISU

Julkaisija: Sandrew Metronome
Tekstitys: Suomi, englanti, ruotsi
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (1.85:1)
Levyjä: 1
Ikäraja: 3

Kiitokset Sandrew Metronomelle arvostelukappaleesta!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja